Ezt olvasta már?

Bevallja, hogy nem jól gondolkodott a pécsi szívsebész

"Mi orvosok a sok képzés, a hatalmas tudás felhalmozódása és a hatalom miatt gyakran meglehetősen nagy egóval rendelkezünk, ami nagyon megnehezíti, hogy bevalljuk, ha ...


30 éve volt Tatabánya legnagyobb futball sikere

Emlékezzen velünk az 1987/88-as szezonra, amikor Tatabánya futballcsapata majdnem aranyérmes lett de végül a Bp. Honvéd nyerte a találkozást. Azonban mindmáig meghatározó élmény és emlék ez a tatabányai futball élet számára.


hirdetés

Talán soha nem állt annyira közel a bajnoki címhez Tatabánya futballcsapata, mint az 1987/88-as szezonban. Végül a Bp. Honvéd futballistáinak nyakába kerültek az aranyérmek, de a tatabányaiak emlékezetében máig élnek klasszisoktól hemzsegő csapatuk gólgazdag találkozóinak momentumai. Nosztalgiázzon velünk a legfényesebb tatabányai futballsiker 30. évfordulója alkalmából!

A 80-as években igazán remek labdarúgócsapat formálódott Tatabányán. A gárda az évtizedet egy bajnoki ezüstéremmel nyitotta, és egy dekád közepi, apróbb megingást leszámítva (előbb egy 12., majd egy 8. hely, de erre az időszakra esik a Bányász három kupadöntőjéből az egyik, a Honvéd elleni 0–5 is) folyamatosan a liga legjobb csapatai között tartották számon.

Az 1986/87-es idényben elért bajnoki bronzérem a gödör végét jelentette, és érezni lehetett, hogy ez a csapat sokkal többre is képes lehet. Ekkor már kialakult az a saját nevelésű, a városhoz kötődő játékosokat is magában foglaló mag, amelyre bátran építhetett Temesvári Miklós vezetőedző: a Kiss I. – Vincze J., Lakatos, Udvardi, Szalma – P. Nagy, Csapó, Schmidt – Kiprich, Plotár, Vincze I. kezdőt a bajnokság bármely csapatának edzője boldogan elfogadta volna sajátjának.

– Nagyon együtt volt az a csapat, minden poszton válogatott szintű játékosok szerepeltek, talán még a kispadon is. Temesvári Miklós személyében remek edzőnk is volt – emlékszik vissza Plotár Gyula.

– Azt gondolom, abban a bajnokságban a miénk volt a legjobb csapat. A csatársorunk és a középpályánk is roppant gólképes volt – teszi hozzá P. Nagy László, aki a megye II.-ben szereplő Tatabánya FCE vezetőedzőjeként a mai napig rendszeresen visszajár az azóta már Grosics Gyula nevét viselő stadionba.

 

Győztes csapaton ne (sokat) változtass!

Ezt az elvet tarthatták szem előtt a vezetők, hiszen 1987 nyarán mindössze két labdarúgóval erősítették meg a keretet: Salgótarjánból egy 19 éves kapus, Tarlósi István érkezett (noha a juniorok között az ugyancsak roppant fiatal Mázi ugrásra készen várt bevetésre), Mezőtúrról pedig – katonaévei leteltével – visszatért a saját nevelésű Hegedűs István, akire a védelemben számíthatott Temesvári edző.

A szakmai stábban is akadt változás: Buús György pályaedző családi okok miatt távozott a fedélzetről, utódja Ubrankovics Mihály lett.

 

Remek kezdés, hullámzó folytatás

A nyitány – túlzás nélkül – frenetikusra sikerült, ugyanis a csapat három mérkőzés után 16–1-es gólkülönbséggel (!), pontveszteség nélkül állt az élen a Siófok (3–1), a bajnoki címvédő MTK-VM (1–6) és a Debrecen (7–1) elleni győzelmeket követően. Kiprich az MTK ellen 10-es osztályzatot kapott a Népsporttól (egy gól és négy assziszt volt a mérlege), a Debrecen ellen pedig 9-est. Utóbbi mérkőzésen egyébként 3 gól és két gólpassz került a neve mellé, végül azonban valamilyen oknál fogva nem lett ő az első labdarúgó, aki egymást követő két mérkőzésen is a legmagasabb kalkulust kapja a szaklaptól.

Ezek után, augusztus 30-án jött a bajnokság első igazi rangadója: a Bozsik-stadionban vizitált a Temesvári-legénység, és 3–1-es vereséget szenvedett, noha az első félidőben remekül játszott, és Vincze István hatalmas szabadrúgásgóljával előnnyel vonulhatott pihenőre. A második félidőben aztán beindult a Honvéd-henger, és Kiss kapusnak háromszor is ki kellett szednie a labdát hálója bogai közül.

A szeptemberi Tatabánya érthetetlen módon nyomaiban sem emlékeztetett a korábban látottra. Pécsett örülhettünk az egy pontnak, aztán jött a győri vereség, majd a Vasas elleni iksz, ahol lényegében Kiss bravúrjainak volt köszönhető a döntetlen, ráadásul a Vasas még a kapufát is eltalálta. Erre az időszakra tehető a nemzetközi porondtól való búcsú is, az UEFA-kupában a portugál Vitória Guimaræs mutatott ajtót a Kiprichet sérülés miatt nélkülöző Tatabányának.

A klasszis jobbszélső visszatértével aztán elkezdtek jönni az eredmények is: Kipu remekül játszott Szombathelyen (1–1), a Kaposvár (4–0) és a Békéscsaba (5–0) ellen is, így bizakodva várhatta a csapat a váciakat.

 

Megváltozott szerepkörben

Kiprich Józsefnek ekkoriban nagyon ment, ha éppen játszhatott. Sérülések is gyötörték, és sárga lapjai miatt is kihagyott egy mérkőzést. Ennek ellenére a csabaiak elleni találkozót követően 8-as átlagosztályzattal büszkélkedhetett a Népsport értékelései alapján.

– Az utóbbi időben kicsit megváltozott a csapatban a feladatom, a szerepköröm. Ma már nem vagyok annyira az oldalvonal mellé kényszerítve, mint egy szélső. Éppen ezért többet vagyok játékban. Ez nekem is tetszik – nyilatkozta a Dolgozók Lapja október 24-i számában. Érdekes, hogy azokon a mérkőzéseken, amelyeken Kiprich nem léphetett pályára, a csapat csupán hat gólt ért el.

A Pest megyeiek aztán egy négyest gurítottak Csapóéknak Tatabányán, és ebből a sokkból az ősz hátralévő részében nem is ébredt fel a gárda: a maradék három meccsén csak döntetlenre volt képes. Ez azt jelentette, hogy a csapat a 4. helyen zárja a félszezont.

 

Tavaszi hadjárat

A téli szünetben a Bányász labdarúgói egzotikus helyszínen, Indiában készültek a bajnokság folytatására, és a hazai edzőmérkőzéseket is remek eredményekkel tudták le Temesvári Miklós legényei. A Magyar Népköztársasági Kupából viszont kiesett a Tatabánya, amelynek az Építők jelentett megoldhatatlan akadályt…

Márciusban újra beindult a bajnokság is: az első négy mérkőzésen három győzelem és egy döntetlen került a zsákba, noha az MTK-VM csapata majdnem ráijesztett Csapóékra, az utolsó percben jött Vincze Pilu, és a kapust kicselezve beállította a 4–3-as végeredményt. Nem véletlen, hogy a szurkolók boldogságukban dalra fakadtak a meccset követően: „Miki bácsi, csa-csa-csa, bajnok lesz a csapata!”, énekelték a boldog drukkerek Temesvári mestert éltetve.

 

Amikor nem csupán az ellenfelet kell legyőzni

A tavaszi 5. fordulóban Pécsre látogatott a Kiprichet sérülés miatt nélkülöző Bányász, és noha Plotár fejesével sokáig vezetett, végül vereséggel hagyta el a pályát, részint a játékvezetőnek is köszönhetően. Molnár spori egy vitatható esetnél úgy ítélte meg, hogy Udvardi felkarját érte a labda a tatabányai tizenhatoson belül, és noha a bekk később vehemensen tagadott („Szó sem lehetett kezezésről! Soha nem mondok valótlant, mindig beismerem a hibámat. Jó lenne, ha a játékvezető is így tenne”, idézte szavait a Dolgozók Lapjának másnapi példánya), a pécsiek nem nézték az ajándék ló fogát, és berúgták a büntetőt, majd a hajrában egy Bérczy-fejessel a győzelmet is megszerezték.

Szerencsére a Rába ETO elleni hazai összecsapáson sikerült kijavítani a pécsi fiaskót, és visszavágni az őszi vereségért. A következő, Vasas elleni meccs aztán, akárcsak a két csapat őszi találkozója, ismét Kiss Imre miatt marad emlékezetes, aki a pestiek javára megítélt büntetőt hárította, és további remek védésekkel tartotta életben a Bányász bajnoki álmait.

 

Végy egy jó kapust!

Ekkoriban a remek hálóőr elképesztő, ötvenszázalékosnál is jobb mérleggel büszkélkedhetett, már ami a büntetők hárítását illeti: addigi pályafutása alatt ugyanis 33 esetben szemezett a mészpöttyre tett labdával, és csupán 16 esetben rezdült meg a hálója.

— A kapus feladata „egyszerűen” az, hogy mindig ott legyen a helyén, amikor kapura lövik-fejelik-gurítják a labdát – mondta Kiss a Dolgozók Lapjának, majd elismerte: nem látványos a stílusa, inkább arra koncentrál, hogy mindig a labda közelében legyen.

A Tatabánya az ezután következő három mérkőzését veretlenül abszolválta (közte a váci vendégjátékkal, amelyen sikerült visszavágni a demoralizáló őszi 0–4-ért), és megérkezett a válogatottakkal teletűzdelt Bp. Honvéd nyakára: négy körrel a vége előtt mindössze egyetlen pont volt a különbség, és túlzás nélkül mindenki (talán még az ellenfelek játékosai is) azt várták, hogy a félelmetes támadógépezettel rendelkező Bányász megszerzi története első bajnoki címét. Ám minden másként alakult…

 

„Államérdek, hogy itt átjussunk!”

– A Vác elleni tavaszi idegenbeli bajnoki előtt az egész város felbolydult, hiszen akkor még reális esélyünk volt a bajnoki címre – emlékszik vissza Petrik József, aki ma is szerkesztőségünk megbecsült tagja, az 1987/88-as bajnokságban pedig Plotárék szinte minden meccsén a lelátón foglalt helyet a Dolgozók Lapja tudósítójaként. – Hatalmas tömeg kelt útra Tatabányáról, hogy a váci stadionban buzdítsa a kedvenceit. A szobi révnél nem is tudtunk átkelni, ezért átmentünk Tahitótfalura, ahol egy Bányász-drukkerekből álló, körülbelül másfél kilométeres sor fogadott minket. Mivel esélyünk sem volt a sort végigállni és egyúttal a meccsre is odaérni, egyenesen a révkalauzhoz hajtottunk, és közöltem vele, hogy államérdek, hogy mi itt átjussunk. Ekkor odajött egy számomra ismeretlen tatabányai srác, és közölte, hogy egy szabad helyük van a Zsiguliban. Igen ám, csakhogy mi ketten voltunk. „Akkor összébb húzzuk magunkat”, érkezett a felelet.

– Az eredményeket visszanézve azt mondom, jobban kellett volna koncentrálnunk a kisebb csapatok ellen – véli Vincze István. – Nagyon sok gólt rúgtunk, az előrejátékunk rendben volt, de sajnos a „kis meccseket” nem tudtuk hozni, például a Szombathely vagy a Zalaegerszeg ellen is csak döntetlent értünk el. Tatabányára viszont rettegve jött mindenki, ezt a volt ellenfelek is megerősíthetik a mai napig. Mindenki beállt ellenünk védekezni, és rendesen felkészültek a játékunkból.

– Talán nem bírtuk el a felelősséget, de az is lehet, hogy még támadóbb taktikát kellett volna alkalmaznunk – találgatja a bajnokság végi leeresztés okait P. Nagy László. – Ez volt az erősségünk, hiszen a középpályánk és a csatársorunk is roppant gólképes volt. Talán eltaktikáztuk magunkat, nem volt bennünk elég mersz, hogy ugyanolyan nagy elánnal támadjunk tovább. Ha nagy a tét, a láb is könnyebben megremeg, ez is benne lehetett. Sokat beszélgetünk a srácokkal azóta is erről a szezonról, és azt találtuk ki, hogy maradnunk kellett volna a háromcsatáros játéknál. Hol Plotár Gyula, hol Kipu, hol Pilu húzódott vissza. A 4-4-2-es felállás tehát annyira nem jött be, de ezzel ennyi idő távlatából már nem érdemes foglalkozni.

 

Keserű végjáték

Bármi is volt az oka a visszaesésnek, a Bányász a bajnokságból hátralévő négy meccséből egyet sem tudott megnyerni, és csak két döntetlenre futotta erejéből, miközben kikapott az Üllői úton és Székesfehérváron is. Utóbbi mérkőzésen ment el végleg a hajó…

– Meggondoljuk még azt is, hogy Tatabányán kimenjünk focimeccsre! Ennyire szív nélkül és rosszul játszani… Ezt nem fogadjuk el! – dörögtek a szurkolók a meccs után.

A bajnokság utolsó meccsére Tatabányán került sor: Kiprichék ki-ki meccset játszottak a velük azonos pontszámmal álló Újpesti Dózsa ellen az ezüstéremért. A végeredmény 2–2 lett 8000 néző előtt, méghozzá úgy, hogy a félidőben két góllal vezettek – az újpestiek! Moldván és Kiprich találataival végül sikerült kiegyenlítenie a Bányásznak.

– Úgy érzem, nagy igazságtalanság lett volna, ha nem szerezzük meg az ezüstérmet, bár 0-2 után erre nem sok remény látszott. Azonban a második félidőben már az a Bányász lépett pályára, amelyik oly sok örömet szerzett szurkolóinak. Tudom, hogy közhely, de mit is mondhatnék? Boldog vagyok, nagyon örülök a sikernek. Azt hiszem emelt fővel távozhatok Tatabányáról, ahol szép három évet töltöttem – idézte a Dolgozók Lapja a búcsúzó mester szavait.

 

Az ezüst is szépen csillogott

A csapat tagjaiban azóta is van hiányérzet amiatt a szezon miatt.

– Valami biztos hiányzott belőlünk, mert botlottunk, amikor nagyon kellett volna a győzelem, és nyerhető mérkőzéseket veszítettünk el. Hosszú idő elteltével már nem olyan fájó ez, hiszen az ezüst is szépen csillog. Azt a szezont mi rontottuk el, ezt tudjuk. Senkit nem hibáztatunk. Ha nyertük volna a meccseket, a Honvéd bármit csinálhatott volna – sóhajt fel P. Nagy László

– Sajnálom, hogy nem sikerült bajnokságot nyerni – vallja be Vincze István, az ezüstérmes csapat balszélsője, aki a napokban ünnepelte 51. születésnapját. – Ez a város és ez a csapat megérdemelte volna az aranyérmet. Nyerhettünk volna a következő években is, ha nem megy szét az akkori gárda. De a klubnak fenn kellett tartania magát, ezért eladták a húzóembereket. Kiprich Józsit, engem… A bánya megszűnése után aztán még nagyobb hátrányba kerültünk, de a rendszerváltás számos klubra hasonlóan hatott.

Az ezüstérmes szezont még két 6. és egy 5. hely követte, de 1992-ben bekövetkezett az, amit a tatabányai szurkolók java része elképzelhetetlennek tartott: 37 elsőosztályú szezon után a Tatabányai Bányász SC elbúcsúzott az első osztálytól…

Noha azóta többször is volt esély arra, hogy ismét a régi magasságokba jusson a tatabányai labdarúgás, napjainkban, amikor a Tatabányai FCE a megye II.-ben szerepel, ez meglehetősen távolinak látszik. Talán nem véletlenül sóhajt fel a harminc évvel ezelőtt történtekről beszélve Plotár Gyula:

– Hogy örülnénk ma egy élvonalbeli ezüstnek Tatabányán…

 

Forrás: Hungaricana/Dolgozók Lapja, Wikipedia/kemma.hu/TNL0

hírek innen, onnan

Május 31. a következő bevallás határideje

Új helyen, az Ügyfélprofil menüpontban érhető el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján az...

Május végén a pokol vár ránk

Ráadásul nemcsak egy, hanem végtelen számú pokol nyílik meg pár nap múlva.

Így nőtt a BÉT nyeresége

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tavalyi adózott nyeresége 176,3 millió forintot tett ki, több mint kétszeresét a 2016-os 72,9 millió...

Ki vezeti a NAV-ot? Itt a hivatalos válasz

Jelenleg nem Izer Norbert államtitkár az adóhivatal vezetője cáfolt rá a sajtóértesülésekre a Pénzügyminisztérium.

A magyar jogszabályok nem állnak készen a GDPR alkalmazására

A magyar jogszabályok még mindig nem állnak készen az új, egységes európai uniós adatvédelmi rendelet alkalmazására - közölte a...

Méretes varánusz okozott kisebb riadalmat Óbudán

Több járókelő is belebotlott Óbudán az elkóborolt vagy kidobott, 60 centis varánuszba, amit végül az ismert vadállatbefogó, Both...

Mégsem kell ápolói munkát végezniük a mentősofőröknek

Megállapodott a mentőszolgálat és a mentődolgozók szövetsége, hogy a pluszmunka nélkül is megkaphatják a magasabb bért.

Itt a bizonyíték, hogy Smith ügynöknek igaza volt: vírus vagyunk a Földön

Az emlősök egyensúlyra törekednek a környezetükkel, az ember nem. A kutatók szerint ez a viselkedés rákot okozhat a vadon élő...

Másodszor is Babist nevezik ki cseh kormányfőnek

Milos Zeman cseh államfő az októberi választáson győztes ANO mozgalom elnökét bízza meg a kormányalakítással.

Fürjes Balázs: 2030-ra Budapest lehet a legélhetőbb európai város - Egyeztetés indul a fővárosi fejlesztésekről

Közös egyeztetésre hívja a kormány mindazokat, akik szeretnének részt venni Budapest jövőbeni, kulcsfontosságú fejlesztéseinek...

Ki a nagyobb migránspárti? - Egymás torkának esett a DK-s Niedermüller és az MSZP-s Ujhelyi

Általuk nem ismert fogalmak, mint a "büszke magyar" és a "hazafi" szavak dobálózása mellett, a migránsok és a kvóta miatt esett egymás...

0

Sport

A Chelsea 100 millióért is vinné a Bayern sztárját

Már azt is kitalálták, hogy kitől kellene megszabadulni, hogy összeszedjék az árát.

Kizárhatják az AC Milant az Európa-ligából

Kicsit túlköltekeztek tavaly nyáron, amit nem néznek jó szemmel a pénzügyi fair play apostolai.

Megdöbbentő visszaélések: milliókat nyúltak le a diósgyőri focistáktól a sportvezetők

Miskolc Megdöbbentő visszaélésekről számolt be a kiesés elkerüléséért küzdő diósgyőri labdarúgóklub tulajdonosa, Leisztinger Tamás (50).

Példátlanul súlyos büntetéssel sújthatja az UEFA a Milant

Az UEFA-t nem győzték meg az új tulajdonos ígéretei.

A DVTK tulajdonosa tudja, hogy a játékosok visszaosztják a pénzt az edzőnek

Megdöbbentően őszinte és végtelenül szomorú válaszokat adott a Diósgyőr tulajdonosa a szurkolóknak a kérdésekre, hogy mi zajlik a magyar fociban.

Tudja, mit csinált Andrés Iniesta az utolsó barcelonai hetében?

Ritkán, vagy talán soha nem látható pillanatokat tett közé a Barca a legendás játékos búcsújáról.

Messiék máris elveszítették az egyik alapemberüket

A Manchester United kapusa térdsérülés miatt marad le a vébéről.

A Fradi megmutatta az őket sújtó bírói tévedéseket - videó

Négy meccs, öt vitatható ítélet. A bajnokságból még két forduló van hátra.

Eldől, bajnok lesz-e a Fradi - Sportmenü

Este lesz a Magyar Kupa-döntő, teniszt pedig egész nap találunk majd.

Eldől a női kézilabdabajnokság, majd a Magyar Kupa sorsa

Tartogat izgalmakat a szerdai nap a hazai sportvilágban.

Az edző, aki többször elhajtotta a Realt és az angol válogatottat is

Kétszer vagy háromszor biztosan hívták, de pontosan már ő sem tudja. Ki lehet ő?

0

Bulvár

Ezt hordja a fél ország nyáron, nem tudják, hogy veszélyes

Nyáron nagy kedvenc a flip-flop papucs. Nem is gondolnánk, hogy ez a lábbeli mennyi ortopédiai problémát tud okozni!

Bejelentette a 40 éves műsorvezető: gyógyíthatatlan rákos

Mellrákot diagnosztizáltak nála. A kemoterápia azonban nem volt sikeres, áttétek keletkeztek.

Mindenkit érdekel: mit érzünk mielőtt meghalunk? Kémikusok elmagyarázzák

A halál bizonyos esetekben még mindig tabu témának számít, de spirituális szempontból sokan, sokszor beszélnek róla. Most azonban néhány kémikus mondta el a DailyMail-nek, mi is történik pontosan a testben, mielőtt meghalunk. Az alábbi cikk bizonyos részei egyesek számára felkavaróak lehetnek, kérünk, ezt figyelembe véve olvass tovább!

Öt évet adok ennek az aranyásónak. Nem méltó a királyi családhoz - Fogadatlan prókátorok és indulatok a kirá...

Ti mit gondoltok a royal wedding-ről? És a royal wedding-et övező véleményekről?

Ebből még lázadás lehet a nyugdíjasoknál

Egyre nagyobb a szakadék a bérek és az időskori járandóságok között.

Ezt a magyarországi falut tartják hazánk egyik legszebb helyének

Magyarországon rengeteg felfedezésre váró hely található, Parádsasvár pedig egyike a legcsodálatosabb falvaknak. Most eláruljuk, miért kell ide eljönnöd idén nyáron!

Kilencen haltak meg Ceglédbercelen - élőben közvetítetett a sofőr

A jelenlegi adatok szerint két nő és hét férfi vesztette életét a 4-es főúton történt ütközésben. - Élőben közvetítette az egyik közösségi portálon a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje - közölték romániai hírforrások.

Szomorú hírt kaptunk: otthonában hunyt el a neves magyar művész

A magyar író, szociológus 78 éves volt.

Hétéves kisfiával ugrott ki az ablakon az ismert modell

A gyanú szerint férjével megromlott kapcsolata vezetett a tragédiához.

Nagyon elcsúszott az RTL

A Fal teljesen esélytelen a Bezár a bazár ellen, így a hétköznap estéken a TV2 lett a legnézettebb csatorna.

Ezért nem zavarja Matolcsyt és a kormányt, hogy gyengül a forint

A gyengülő forint miatt sokan szívhatják a fogukat, főleg az autósok és a nyugatra vagy Horvátországba készülők járnak rosszul, az MNB-nél viszont még nem aggódnak. Összegyűjtöttük, kik lehetnek a változás vesztesei és nyertesei.

blogmorzsák

Az emberiség egyik legősibb és legrejté­lyesebb építménye

Az 5000 éves építmény rendeleteté­sé­ről ma sincs konszenzus a kutatók közt. A mai napig nincs tisztázva, hogy miért fektettek ennyi munkát és erőfeszítést a kiépítésébe.

Hogyan lehet túlélni a megcsalást?

Érdemes megérteni, hogy miért történt az eltávolodás, leszűrni a tanulságot, és hálásnak lenni azért, hogy lehetőség nyílik a kapcsolat működtetésének tökéletesítésére.

Munkahelyi támadások ellen mit tegyek?

Nemcsak a felmondás és menekülés megoldás.

Elért a NER-depresszió

Kell a francnak a HírTV-ben pattogni a NER egyeduralma ellen, lettem volna inkább rendes propagandista.

Hogyan javíts az életeden 1 óra alatt?

A neten böngészés, vagy a kollégákkal csevegés helyett sokkal hasznosabban is eltöltheted az ebédszünetedet!

Diana hercegnőre emlékezve

Ezek voltak a jelek a hétvégi esküvőn.

Lejár a SZÉP-kártya! Mit tegyek?

Érdemes utánaszámolni mennyi is van még kár­tyánkon, mielőtt visszautalódna oda, ahon­nan jött! Íme 2 tipp, hogy költsük el okosba!

Magyarországon is fapadosít a Lufhansa

Olcsóbban repülhetünk majd az Egyesült Államokba, de milyen áron?

Ide ne utazz! 7 hely, ahol bármikor tör­tén­het atomkatasztrófa

A világ legparább atomerőművei annyira parák, hogy bármikor elsöpörheti őket egy földrengés.

Ha bitang izmokat akarsz, ez jobb, mint a szteroid?

Egy kis elektromos stimulációval másfélszeresére növelhetjük a teljesítményünket?

Megfejtették Michael Jackson egyik mozdulatát

Orvosok találtak magyarázatot ar­ra a fizikai képtelenségnek tű­nő táncmozdulatra, ami a Smo­oth Criminal klipjében látható.

Hiánycikk-lista a gyermekklinikáról: kórkép a magyar egészségügyről

A 21. század elején, egy magát nem a "harmadik világhoz tartozó"-nak tekintő országban.

0