Ezt olvasta már?

0

4 évet kapott a tatabányai robbanószer gyűjtő testvérpár

A tatabányai testvérpár, T. János és T. Erika közösen gyűjtöttek robbanószereket és különböző fegyvereket. A rendőrség rábukkant erre a fegyvertár kollekcióra és végül 4 év fegyházra ítélték a testvérpárt.


hirdetés

T. János és T. Erika tetsvérpár közös szenvedélynek hódolt, robbanószekeret gyűjtöttek, méghozzá eredményesen: 80 kilóra rúgott a kollekció.

A Tatabányai Törvényszék február 21-én tartott nyilvános ülésén négy év fegyházra ítélte a 27 éves T. Jánost, aki egy tatabányai garázsban mintegy 80 kilogramm robbanóanyagot tartott. Testvére, a 24 éves T. Erika, aki otthonában szintén engedély nélkül tartott robbanószert, pedig 1 év 6 hónap – végrehajtásban 4 évre felfüggesztett – börtönt kapott – tudtuk meg az Ügyészség közleményéből.

A nagyobb mennyiségű anyagot rejtegető elsőrendű vádlott egy, a testvére tulajdonában lévő tatabányai garázsban annak tudta nélkül tárolt robbantószereket, robbantáshoz használatos eszközöket, aknagránátokat és egyéb haditechnikai eszközöket, többek között 8 kilogramm lőport, 6 db 400-as préselt TNT-t, aknavetőket, tüzérségi lövedékeket, lőszereket és lőszerelemeket, házi készítésű izzógyújtót zöld vezetékkel.

A garázsban lefoglalt körülbelül 80 kilogramm robbanóanyag egyidejű felrobbanása körülbelül 500-1000 méter sugarú körben fejtette volna ki romboló hatását.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége a férfi budapesti albérletében talált robbanóanyag és lőfegyver nyomán juott el a tatabányai garázsig.

– T. János azt állította, a pisztoly a korábban elhunyt apjáé volt – dolvashatjuk Lukács Evelin őrnagy, a főkapitányság kiemelt főnyomozójának beszámolóját a police.hu-n. – Megtaláltuk nála a tatabányai garázs kulcsait is, ahol még aznap este házkutatást tartottunk a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának bevonásával.

– Munkatársaink csak az első nap elszállítottak hat darab préselt hadászati robbanóanyagtömböt, összesen 2,4 kilogramm TNT-t, detonátorokat, gyújtószerkezeteket, egy 240 mm-es aknavető gránátot, ködgránátot és tüzérségi lövegeket, kumulatív páncéltörő aknát, egy közel 400 kilogrammos bombát, amelyben benne volt a robbanóanyag is – sorolta az őrnagy. – A következő két nap során találtunk még gyakorló kézigránátot, lőszerhüvelyeket, páncéltörő és tüzérségi gránátot, páncéltörő kézi rakétavetőt, lőport is. Összesen több mint kétszáz veszélyes tárgyat foglaltunk le. A robbanószerkezetek között több olyan rossz állapotban volt, hogy a tűzszerészek a megsemmisítésük mellett döntöttek, ezeket egy alkalmas közeli helyszínen felrobbantották.

A másodrendű vádlott, T. Erika tatai házában is eredményes volt a házkutatás

A garázs átkutatásával egyidejűleg házkutatást tartottak a gyanúsított húgánál is. A hálószobai dekorációként szolgáló tüzérségi lőszereket ugyanúgy megvizsgálták, mint a pincében tárolt hadieszközöket. Grahovecz László főtörzsőrmester a robbanóanyag-kereső kutyával, Nimivel vizsgálta át az ingatlant. A tűzszerészek lefoglaltak egy 7,5 centiméter átmérőjű KwK tüzérségi lőszert, 38 darab 0.22-es kaliberű lőszert, egy 7,62 mm-es gépkarabélyhoz tartozó lőszert, egy orosz kézigránátot és egy magyar gyártmányú kézigránát-maradványt, amely igen rossz állapotban volt, ezért a tűzszerészek a helyszín közelében megsemmisítették.

A Tatabányai Járásbíróság 2017. október 4-én kihirdetett ítéletében az elsőrendű vádlott esetében robbanóanyaggal, robbanószerrel visszaélés bűntette miatt 4 év szabadságvesztést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki, a testvére esetében pedig robbanóanyaggal, robbanószerrel visszaélés bűntette miatt 1 év 6 hónap -4 év próbaidőre felfüggesztett- szabadságvesztés büntetést szabott ki, emellett a büntetett előélethez fűződő hátrányos következmények alól előzetesen mentesítette.

Az ügyészség mindkét vádlott vonatkozásában súlyosításért, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A másodfokon eljáró bíróság az elsőfokú ítéletet annyiban változtatta meg, hogy a másodrendű vádlott esetében mellőzte az előzetes mentesítésre vonatkozó ítéleti rendelkezést, illetve kis mértékben módosította a vádlottak által fizetendő bűnügyi költség összegét. Az ítélet jogerős.

 

Forrás: kemma.hu/TNL
hírek innen, onnan

Jegyezze fel a dátumot: újabb gépeket jelent be hamarosan az Apple

Kimentek a meghívók a média számára: alig egy hónappal a nagy szeptemberi iPhone-bemutató után újabb rendezvényt tart az Apple, ezúttal...

Az Egyesült Államok és Mexikó közös tervben állapodott meg a migráció kezeléséről 

Washington - Mexikó katonákat vezényelt az amerikai határhoz, hogy leállítsa a hondurasi migránsok karavánját.

Drágább lett a hal - mi lesz karácsonykor?

Nem tett jót az aszály egész Európában.

7 érv amellett, hogy nem kell házasság a boldog és tartós kapcsolathoz

Mielőtt azt hinnéd, hogy házasság-ellenesek vagyunk, leszögeznénk, hogy ez egyáltalán nincs így. Imádjuk a esküvőket, és...

Béremelést kérnek a vasutasok

Tizenöt százalékos béremelést kérnek jövőre a vasutasok, és erről minél előbb megkezdenék a tárgyalásokat a MÁV vezetésével -...

Ma is változott az üzemanyagok ára

Csökkentette az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a 95-ös benzin ára bruttó 5 forinttal, a gázolajé...

A vártnál nagyobbat lassult Kína

A harmadik negyedévben (éves alapon) 6,5%-kal nőtt a kínai gazdaság. Előzetesen az elemzők arra számítottak, hogy csak 0,1...

Megrázó Disney-illusztrációkat rajzolt a művész, kijózanító jövőképet tár elénk

A francia művész a figurákat a mai környezetbe helyezte.

Pont került a rendőrfotó ügy végére

Ami a tényállást illeti, a rendőrszakszervezetek 2011-es demonstráció idején egyenruhás szolgálatot teljesítő hivatásos rendőr...

Az a cél, hogy egyre kevesebb rendőr őrizze a határt ? Körülnéztünk a kerítés mentén

A szerb-magyar határon jártunk, azt vizsgálva, milyen körülmények között dolgoznak jelenleg a határvédelemnél szolgáló rendőrök.

Ady Endréről is kiderült, hogy a magyar nép ellensége volt

Tudtam én. Mármint hogy a 'népellensége' írók, művészek, tudósok listázásában előbb-utóbb sorra kerül Ady is. Épp csak valakinek...

0

Sport

Meghalt a hatszoros magyar Európa-bajnok asztaliteniszező

Magos Judit a sportág kiemelkedő alakja volt.

Király Gábornak is tudnia kell, mikor kell valamit abbahagyni

Az NB I utolsó helyén áll a Haladás, a szurkolók a klublegenda ellen fordultak. Szpíker Korner Gondel Takács Gáborral.

Willi Orbánt meglepte, hogy itthon gulyást és palacsintát is ehettek

A válogatott focista gőzerővel gyakorolja a magyar himnuszt.

Olyat tett Gera Zoltán, amit sosem felejt el a Chelsea egykori sztárja

Diósgyőrbe érkezett az angol Chelsea és a Fulham csapatának korábbi labdarúgója, a százszoros ír válogatott, Damien Duff. A nagy munkabírásáról ismert szélső hétfőn és kedden az Ír Labdarúgó-szövetség (FAI) UEFA Elite A tanfolyamának részeként vesz részt tanulmányúton a DVTK akadémiáján.

Súlyos alkoholproblémákkal küzd a futball-legenda

Buenos Aires Komoly alkohol- és gyógyszerproblémákkal küzd az argentin futball-legenda, Diego Maradona (57).

Kitiltották Ukrajnából a vb-t nyert kárpátaljai focistákat

A Videoton és az Újpest korábbi játékosa, az ungvári születésű kilencszeres válogatott Sándor György is érintett.

Állva zsákol a Los Angeles szerb centere

Boban Marjanovicnak fel sem kell ugrania, Vince Carter 41 évesen is elemében van.

Vizsgálat indult: ő lehet a felelős az edzés során életét vesztő magyar tini birkózó haláláért?

Budapest Rendőrség által kirendelt szakértő vizsgálja felül a sportorvos tevékenységét a tragikus hirtelenséggel elhunyt Rózsa György (17) ügyében tudta meg a Blikk.

Van-e visszaút Neymarnak Barcelonába?

Normál esetben erre kapásból rávághatnánk, hogy naná, elvégre a világ egyik legjobb játékosa; a távozásának körülményei miatt pedig azt kellene válaszolni: soha!

A Barca egykori árulója szívesen átvenné a Real Madrid irányítását

A dán szakember kinevezése biztos nagy vihart kavarna.

Fizikális problémái vannak a Veszprém kézilabdázóinak

Gulyás István sportigazgató szerint nem csinálnak presztízskérdést a Tatabányán elszenvedett vereségből. Interjú.

0

Bulvár

Bochkor Gábor exei kitálaltak: Ezt mondták a műsorvezetőről

Nem mondtak szépeket, egyben azonban egyetértettek.

Itt a világszínvonalú új magyar busz, a belsejétől hanyatt fog esni

A busz az európai típusengedélyt is megkapta, kezdődhet a gyártás.

Mi történt? Marsi Anikó elköltözött a családi házból

A műsorvezetőnek nehéz döntést kellett meghoznia.

44 évesen elhunyt a népszerű zenész - Felesége értetlenül áll a tragédia előtt

Váratlanul elhunyt Oli Herbert, az All That Remains gitárosa.

Ezt a cipőt viseld télen, ha unod a csizmákat: nagyon menő trend.

Ha úgy gondolod, idén nem csak csizmát szeretnél hordani, hanem valami mást a hűvös időben, akkor az alábbiakat érdemes beszerezned!

Harry herceg féltékenységi jelenetet rendezett

Nem jó ötlet Harry herceg jelenlétében csak úgy bókolgatni a feleségének, mert nem viseli jól.

Utánajártunk, hogy mennyibe kerülhet a fúrt kerti kutak engedélyezése

Segítünk abban is, mire figyeljen, ha még idén beadná a fennmaradási kérelmet.

Kiss Péter Balázs: Sajnos igaz a hír

Kiss Péter Balázs a napokban balesetet szenvedett egy fociedzésen, ami sajnos nem maradt következmény nélkül. A Barátok közt színésze a közösségi oldalán hosszabban írt a részletekről.

Nyugdíjazás: van egy kiskapu, amelyről sokan nem tudnak

A nyugellátás megállapításakor elsődlegesen a nyugdíjbiztosítás nyilvántartásának adataiból kell kiindulni. A tb-igazgatási szervek által nem igazolt szolgálati időt, korkedvezményre jogosító időt, valamint az együttélés, a magyarországi tartózkodás tényét tanúkkal is alá lehet támasztani.

Itt a meglepetés: Újra együtt Szinetár Dóráék

Sokan fognak örülni ennek a fotónak.

Fogzománcot épít és a lyukakat is betömi a fogkrémek új generációja

Egy nemrégiben előállított, speciális fehérje tudja a csodát.

blogmorzsák

Ezért ragaszkodsz ahhoz, aki az őrületbe kerget

Miért van az, hogy olyan nehezen tudunk kiszakadni az efféle kapcsolatból, pedig nagyon szenvedünk benne?

Az örökmozgó feltalálása

Börtönből be, börtönből ki, börtönből be.

Önbizalom hiányos társkeresés

Te lehiszed magadról, hogy vagy olyan értékes, hogy megtalálhasd a társad?

A T-Rex rokonának maradványaira bukkantak Új-Mexikóban

A ragadozó dinoszaurusz akár a 9 méteres hosszúságot is elérhette, rokonaihoz hasonlóan a tápláléklánc csúcsán állhatott.

Felborul a status quo?

A Nemzeti Együttműködés Rendszere megdönthetetlennek látszik, mégis a harmadik kétharmad talán valamire jó volt.

Létezik a HírTv-ben olyan, hogy sajtóetika?

"Megpróbáltak hülyét csinálni a vendégből. Nem sikerült."

Tavaly még magas lóról osztotta Simonka az ügyeit firtató Hadházyt

Simonka képviselő nem magányos lovagként működött a NER romlott rendszerében.

Összefoglaló a kormány népnyomorító intézkedéseiből

Azt hisszük, nem lehet rosszabb. Az elmúlt hetek eseményei alapján a java csak még most jön.

Itt a legmenőbb Maserati Quattroporte

A GTS Nerissimóból csupán 50 darabot gyárt az olasz márka. Olyan is.

Kannelbulle, azaz a svéd fahéjas csiga

A svéd kávészünet főszereplője, a mindennapok része, egyben nemzeti kincs. Kóstold meg a svéd fahéjas csigát!

Hogyan lehetünk boldogok? Itt a recept!

Néhány egyedi szokás, amiket ha beépítünk az életünkbe, nem marad el a pozitív hatás!

Orbán miért tudja Merkelt sakkban tartani?

Magyarország alacsony bérek­kel, adóelőnnyel, devizahitelesek cserben hagyásával kecsegtet, a profitot pedig engedi kihordani Németországba.

0