Ezt olvasta már?

0

Folytatódik a hajléktalangyilkos Apolló tárgyalása: Még több tanú szólalt meg

Többek között a vádlott édesanyja is megszólalt a bíróságon fia üge mellett. 13 órakór pedig a szakértők is beszélni fognak az ügy kapcsán. 10-15 évet kaphat a tatabányai hajléktalangyikos, a 15 éves M. Apolló.


hirdetés

Újabb tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik ma a két hajléktalan kegyetlen megölésével és kifosztásával vádolt tatabányai kamasz tárgyalása.

Pénteken folytatódik a Tatabányai Törvényszéken annak a fiúnak a tárgyalása, aki a vád és saját bevallása szerint is kegyetlenül agyonvert két hajléktalant 2017 áprilisában a megyeszékhelyen. Egy rossz családi környezetből érkező fiú sorsa bontakozott ki a tanúvallomások alapján csütörtökön a teremben, ahonnan a Kemma.hu folyamatosan tudósított.

Pénteken újabb tanúkat és szakértőket hallgatnak meg, a tárgyalásról.

M. Apolló csütörtökön nem akart vallomást tenni. A kiskorától problémás, néhány éve állami gondozásba való felvételét is kérő fiú korábbi vallomásaiból a bíró idézett: anyja egyszer szíjat hasított a hátából, mert kikészített egy tanárnőt. Most azonban nem emiatt ült a vádlottak padján, hanem azért, hogy eldőljön: 15 évet vagy kevesebbet kap azért, mert különös kegyetlenséggel megölt és kifosztott két hajléktalant.

Korábbi információink szerint legfeljebb 10 évet kaphat, de az ügyvédje szerint 15 év a maximum, mert nem csak az emberöléssel, hanem kifosztással is vádolják. Hogy végül mekkora büntetést is kap, a tragikus éjszaka részletek tisztázása után derülhet ki.

8:20 Dohánybolti eladó a nap első tanúja, ismerte a Győri úti áldozatot. Mint mondja, nem tapasztalt soha olyat, hogy a hajléktalan balhba keveredett volna.

8:25 Középkorú férfit hív be másodikként a bíró. A presszó tulajdonosa idézi fel, hogy nem okozott problémát, hogy ott van a környéken a hajléktalan, második áldozat. Cáfolja, hogy Apollót valaha megbízta volna azzal, hogy vigyázzon a helyre. A fiú ugye ezt állította több tanú szerint. A férfi azt mondja, nem is ismeri a vádlottat. A későbbi áldozat szerinte nem csinált rendetlenséget maga körül. A bíró korábbi vallomásából olvas fel, eszerint a biztonsági kamera rögzítette, hogy a fiú és a hajléktalan találkozik a presszónál, aztán elmennek a focipálya irányába.

8:30 A soron következő tanú egy alkalmazott az éjjel-nappaliból. A vádlottra aranyos fiúként emlékezik, aki mindig tisztelettudó volt. Épp ezért lepődött meg, amikor hallotta, mi történt. A Reguly Antal téri áldozatot viszont nem ismerte. Aznap dolgozott, nem látott, hallott semmit kintről.

8:53 A következő tanú, egy fiatal hölgy puszit küld Apollónak, akit ismer, a fiú elmosolyodik. Egy tatabányai közösségi intézményben dolgozó hölgy mesél a vádlottról. Az önkéntes, fiatalokat megszólító közösségbe minden nap bejárt a fiú, sokat mesélt, hogy mi történt vele. Voltak incidensek, persze, de ezeket megpróbálták megbeszélni. Például visszament bocsánatot kérni egy hajléktalantól, akivel összetűzésbe került. A fiatal hölgy szerint az iskolaváltáskor kezdődtek a problémák, és hogy az anyjával nem volt jó a kapcsolata. A fiú az öccsével is sokszor ott voltak náluk az óvoda után. Itt is beszámolt arról, hogy az anyja nem szereti, és úgy tűnt, náluk keresi azt a szeretet, amit otthon nem kap meg.

A hajléktalannal való konfliktusra is rákérdezett a bíró. A rendőrség hívta egyszer, hogy a fiút megtámadta egy hajléktalan, és ezért kórházba került. Aztán később a tatabányai vasúton találkoztak vele, és ekkor készült egy videó, amint állítólag az látszik, hogy a hajléktalan megpuszilja Apolló cipőjét. A tanú ezt nem látta, de töröltette a videót, és később visszamentek a srácok bocsánatot kérni, és még péksütit is vittek neki. A hölgy úgy véli, hogy ez nem egyéni akció volt, hanem a többiek is támogatták. Ez az eset márciusban történhetett. Hozzátette: következetlen, de nem rossz szándékú volt az Apolló.

A tanú arra is kitért, hogy a fiú a speciális suliban nem érezte jól magát, biztos volt csicskáztatás, például hogy kirúgják a fekvőtámaszozó karját. Ki is akarták mozdítani a speciális iskolából, mert Apolló sokat panaszkodott, és jobb helyet találni neki.

Most is felmerül, hogy kikkel lehetett a tragikus éjszakán Apolló, egyedül volt-e. A tanúnak beszámolt arról egy kislány, hogy ő úgy hallotta, többen voltak a Győri úti buszmegállóban. Egy srác pedig arról mesélt neki, hogy azzal a két fiúval volt Komáromban Apolló, akikkel a korábbi tanúvallomások szerint hármasban indultak hazafele a végzetes éjszakán.

9:05 A következő tanú is megerősíti az előző beszámolóit. Mint mondja, a közösségi térben mindig öleléssel köszöntek egymásnak, és máig emlékszik a félmosolyára meg a bánatos szemeire, és hogy nagyon szeretetreméltó embernek tartja a fiút. Persze voltak dolgok, amikbe más fiatalok, tinédzserek is belekeverednek, például egy-két kisebb verekedés, de mindig próbálták megbeszélni a problémákat, tette hozzá

Korábbi vallomásából is olvas fel a bíró, eszerint neki is tudomása volt arról, hogy csicskáztatták a speciális iskolában. Ő is bátorító mosolyt küld a fiúnak, miután befejezte a vallomását.

9:15 A követlező, Apolló korabeli lány tanúvallomásából azt is felolvassa a bíró, hogy ez a lány is hallott arról egy fiútól, hogy megfenyegették Apollót. És hogy később azt is hallotta, hogy többen voltak mindkét hajléktalangyilkosságnál.

9:30 A tárgyalás 10:30-kor folytatódik

A tárgyalás perceken belül folytatódik. A szünet előtt egy iskolarendőr számolt be arról, milyen fiú volt Apolló. Korábbi vallomásából is olvasott fel a bíró, miszerint az iskolában egyszer elvitt egy balhét: valaki kést vitt a suliba, és bár tudták, hogy az nem Apolló volt, mégis magára vállalta azt. Mint elhangzott, az egyenruhás előtt egy elég befolyásolható személyiség képe rajzolódott, és hogy elég komoly gondjai voltak otthon is a vádlottnak. A korábbi vallomásában arról is beszélt a tanú, hogy egyre inkább agresszív gyerekek felé sodródott a fiú, akit volt, hogy 30 gyerek dobálta kövekkel telepakolt hógolyókkal, aztán ezek a fiúk elkezdték őt kihasználni, de közben a vádlott azt érezte, ez az igazi barátság. „Vigyázz magadra” bátorítással búcsúzott Apollótól.

10:40 Ma megjelent a bíróságon az a fiatal, aki a Csónakázó-tó után másodmagával hazafelé indult Apollóval. Ő is elmondja, hogy a lány hazakísérése után hárman mentek el hozzá, ott az utcán még elszívtak egy cigit. Az, hogy kin milyen ruha volt, ezúttal is felmerül, szerinte a tegnap tanúskodó srác sötét pulcsiban volt, Apolló fekete, kapucni nélküli pulcsiban volt, ő pedig fekete pulcsiban. Az ügyésznő kérdésére elmondja, hogy szoktak ruhákat cserélgetni. Védői kérdésre azt mondja el, hogy Apolló fel szokta segíteni a hajléktalanokat.

10:49 A következő fiatal is a közösségi térből is ismeri a vádlottat. Most nem emlékszik rá, hogy aznap találkozott Apollóval, de korábbi vallomása szerint igen, bár most továbbra sem emlékszik pontosabban. A bíró által felolvasott részlet szerint a gyilkosság másnapján Apolló őt kérdezte arról, hogy hallott-e a gyilkosságokról.

11:30 Az anya tett tanúvallomást. Elmondta az asszony, hogy ő neki több hajléktalan is azt mondta neki, hogy tudják, nem Apolló ölt. Hozzátette, egy fiútól kapott anno két adatlapot, két agresszív fiatalról, akikkel a fia barátkozott, de nem emlékszik, kik voltak azok.

A tárgyalás 13 órakor folytatódik szakértők meghallgatásával.

 

Forrás: kemma.hu/TNL
Lead kép: Blikk0

hírek innen, onnan

Új cég jelent meg a BÉT-en

Digitális alapokon működő éttermet üzemeltető vállalkozást vett fel értékpapírlistájára a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) pénteken,...

Hajléktalantörvény: megindult a számháború a férőhelyekről

Számháború kezd kibontakozni a hajléktalan férőhelyekről, miután a törvény arra kötelezi a fedél nélkülieket, hogy vegyék igénybe a...

Meddig lehet jelentkezni a keresztféléves felvételire?

Meddig lehet jelentkezni az idei keresztféléves felvételire? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Transznemű modellre hajtott az Arsenal korábbi sztárja

A felesége kiállt a támadó mellett, aki tagadja a vádakat.

Útinform: Budapest körül erős a forgalom, több helyen balesetek lassítják a haladást

Tiszaadonyban nem jár a komp, ez 35 kilométeres kerülőt jelent, a főbb utakon Budapest körül erős a forgalom, több helyen pedig...

Gulyás Gergely Kossuthot idézte Berlinben: "mindent a népért, mindent a néppel együtt, semmit a nép feje felett"

Kossuth szerint ez a demokrácia az elmúlt napokban ugyebár ugyanezt követte a kormány a lakástakarékok állami támogatásának két nap...

Jegyezze fel a dátumot: újabb gépeket jelent be hamarosan az Apple

Kimentek a meghívók a média számára: alig egy hónappal a nagy szeptemberi iPhone-bemutató után újabb rendezvényt tart az Apple, ezúttal...

Az Egyesült Államok és Mexikó közös tervben állapodott meg a migráció kezeléséről 

Washington - Mexikó katonákat vezényelt az amerikai határhoz, hogy leállítsa a hondurasi migránsok karavánját.

Drágább lett a hal - mi lesz karácsonykor?

Nem tett jót az aszály egész Európában.

7 érv amellett, hogy nem kell házasság a boldog és tartós kapcsolathoz

Mielőtt azt hinnéd, hogy házasság-ellenesek vagyunk, leszögeznénk, hogy ez egyáltalán nincs így. Imádjuk a esküvőket, és...

Béremelést kérnek a vasutasok

Tizenöt százalékos béremelést kérnek jövőre a vasutasok, és erről minél előbb megkezdenék a tárgyalásokat a MÁV vezetésével -...

0

Sport

Meghalt a hatszoros magyar Európa-bajnok asztaliteniszező

Magos Judit a sportág kiemelkedő alakja volt.

Király Gábornak is tudnia kell, mikor kell valamit abbahagyni

Az NB I utolsó helyén áll a Haladás, a szurkolók a klublegenda ellen fordultak. Szpíker Korner Gondel Takács Gáborral.

Willi Orbánt meglepte, hogy itthon gulyást és palacsintát is ehettek

A válogatott focista gőzerővel gyakorolja a magyar himnuszt.

Olyat tett Gera Zoltán, amit sosem felejt el a Chelsea egykori sztárja

Diósgyőrbe érkezett az angol Chelsea és a Fulham csapatának korábbi labdarúgója, a százszoros ír válogatott, Damien Duff. A nagy munkabírásáról ismert szélső hétfőn és kedden az Ír Labdarúgó-szövetség (FAI) UEFA Elite A tanfolyamának részeként vesz részt tanulmányúton a DVTK akadémiáján.

Súlyos alkoholproblémákkal küzd a futball-legenda

Buenos Aires Komoly alkohol- és gyógyszerproblémákkal küzd az argentin futball-legenda, Diego Maradona (57).

Kitiltották Ukrajnából a vb-t nyert kárpátaljai focistákat

A Videoton és az Újpest korábbi játékosa, az ungvári születésű kilencszeres válogatott Sándor György is érintett.

Állva zsákol a Los Angeles szerb centere

Boban Marjanovicnak fel sem kell ugrania, Vince Carter 41 évesen is elemében van.

Vizsgálat indult: ő lehet a felelős az edzés során életét vesztő magyar tini birkózó haláláért?

Budapest Rendőrség által kirendelt szakértő vizsgálja felül a sportorvos tevékenységét a tragikus hirtelenséggel elhunyt Rózsa György (17) ügyében tudta meg a Blikk.

Van-e visszaút Neymarnak Barcelonába?

Normál esetben erre kapásból rávághatnánk, hogy naná, elvégre a világ egyik legjobb játékosa; a távozásának körülményei miatt pedig azt kellene válaszolni: soha!

A Barca egykori árulója szívesen átvenné a Real Madrid irányítását

A dán szakember kinevezése biztos nagy vihart kavarna.

Fizikális problémái vannak a Veszprém kézilabdázóinak

Gulyás István sportigazgató szerint nem csinálnak presztízskérdést a Tatabányán elszenvedett vereségből. Interjú.

0

Bulvár

Bochkor Gábor exei kitálaltak: Ezt mondták a műsorvezetőről

Nem mondtak szépeket, egyben azonban egyetértettek.

Itt a világszínvonalú új magyar busz, a belsejétől hanyatt fog esni

A busz az európai típusengedélyt is megkapta, kezdődhet a gyártás.

Mi történt? Marsi Anikó elköltözött a családi házból

A műsorvezetőnek nehéz döntést kellett meghoznia.

44 évesen elhunyt a népszerű zenész - Felesége értetlenül áll a tragédia előtt

Váratlanul elhunyt Oli Herbert, az All That Remains gitárosa.

Ezt a cipőt viseld télen, ha unod a csizmákat: nagyon menő trend.

Ha úgy gondolod, idén nem csak csizmát szeretnél hordani, hanem valami mást a hűvös időben, akkor az alábbiakat érdemes beszerezned!

Harry herceg féltékenységi jelenetet rendezett

Nem jó ötlet Harry herceg jelenlétében csak úgy bókolgatni a feleségének, mert nem viseli jól.

Utánajártunk, hogy mennyibe kerülhet a fúrt kerti kutak engedélyezése

Segítünk abban is, mire figyeljen, ha még idén beadná a fennmaradási kérelmet.

Kiss Péter Balázs: Sajnos igaz a hír

Kiss Péter Balázs a napokban balesetet szenvedett egy fociedzésen, ami sajnos nem maradt következmény nélkül. A Barátok közt színésze a közösségi oldalán hosszabban írt a részletekről.

Nyugdíjazás: van egy kiskapu, amelyről sokan nem tudnak

A nyugellátás megállapításakor elsődlegesen a nyugdíjbiztosítás nyilvántartásának adataiból kell kiindulni. A tb-igazgatási szervek által nem igazolt szolgálati időt, korkedvezményre jogosító időt, valamint az együttélés, a magyarországi tartózkodás tényét tanúkkal is alá lehet támasztani.

Itt a meglepetés: Újra együtt Szinetár Dóráék

Sokan fognak örülni ennek a fotónak.

Fogzománcot épít és a lyukakat is betömi a fogkrémek új generációja

Egy nemrégiben előállított, speciális fehérje tudja a csodát.

blogmorzsák

Ezért ragaszkodsz ahhoz, aki az őrületbe kerget

Miért van az, hogy olyan nehezen tudunk kiszakadni az efféle kapcsolatból, pedig nagyon szenvedünk benne?

Az örökmozgó feltalálása

Börtönből be, börtönből ki, börtönből be.

Önbizalom hiányos társkeresés

Te lehiszed magadról, hogy vagy olyan értékes, hogy megtalálhasd a társad?

A T-Rex rokonának maradványaira bukkantak Új-Mexikóban

A ragadozó dinoszaurusz akár a 9 méteres hosszúságot is elérhette, rokonaihoz hasonlóan a tápláléklánc csúcsán állhatott.

Felborul a status quo?

A Nemzeti Együttműködés Rendszere megdönthetetlennek látszik, mégis a harmadik kétharmad talán valamire jó volt.

Létezik a HírTv-ben olyan, hogy sajtóetika?

"Megpróbáltak hülyét csinálni a vendégből. Nem sikerült."

Tavaly még magas lóról osztotta Simonka az ügyeit firtató Hadházyt

Simonka képviselő nem magányos lovagként működött a NER romlott rendszerében.

Összefoglaló a kormány népnyomorító intézkedéseiből

Azt hisszük, nem lehet rosszabb. Az elmúlt hetek eseményei alapján a java csak még most jön.

Itt a legmenőbb Maserati Quattroporte

A GTS Nerissimóból csupán 50 darabot gyárt az olasz márka. Olyan is.

Kannelbulle, azaz a svéd fahéjas csiga

A svéd kávészünet főszereplője, a mindennapok része, egyben nemzeti kincs. Kóstold meg a svéd fahéjas csigát!

Hogyan lehetünk boldogok? Itt a recept!

Néhány egyedi szokás, amiket ha beépítünk az életünkbe, nem marad el a pozitív hatás!

Orbán miért tudja Merkelt sakkban tartani?

Magyarország alacsony bérek­kel, adóelőnnyel, devizahitelesek cserben hagyásával kecsegtet, a profitot pedig engedi kihordani Németországba.

0