Ezt olvasta már?

Feltáró út épül a tatabányai ipari parkban

A tatabányai ipari parkban megkezdődött egy másfél kilométeres feltáró út építése, mely a térség egyik főútjára csatlakozva lehetővé teszi az ipari övezet b...

0

Folytatódik a hajléktalangyilkos Apolló tárgyalása: Még több tanú szólalt meg

Többek között a vádlott édesanyja is megszólalt a bíróságon fia üge mellett. 13 órakór pedig a szakértők is beszélni fognak az ügy kapcsán. 10-15 évet kaphat a tatabányai hajléktalangyikos, a 15 éves M. Apolló.


hirdetés

Újabb tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik ma a két hajléktalan kegyetlen megölésével és kifosztásával vádolt tatabányai kamasz tárgyalása.

Pénteken folytatódik a Tatabányai Törvényszéken annak a fiúnak a tárgyalása, aki a vád és saját bevallása szerint is kegyetlenül agyonvert két hajléktalant 2017 áprilisában a megyeszékhelyen. Egy rossz családi környezetből érkező fiú sorsa bontakozott ki a tanúvallomások alapján csütörtökön a teremben, ahonnan a Kemma.hu folyamatosan tudósított.

Pénteken újabb tanúkat és szakértőket hallgatnak meg, a tárgyalásról.

M. Apolló csütörtökön nem akart vallomást tenni. A kiskorától problémás, néhány éve állami gondozásba való felvételét is kérő fiú korábbi vallomásaiból a bíró idézett: anyja egyszer szíjat hasított a hátából, mert kikészített egy tanárnőt. Most azonban nem emiatt ült a vádlottak padján, hanem azért, hogy eldőljön: 15 évet vagy kevesebbet kap azért, mert különös kegyetlenséggel megölt és kifosztott két hajléktalant.

Korábbi információink szerint legfeljebb 10 évet kaphat, de az ügyvédje szerint 15 év a maximum, mert nem csak az emberöléssel, hanem kifosztással is vádolják. Hogy végül mekkora büntetést is kap, a tragikus éjszaka részletek tisztázása után derülhet ki.

8:20 Dohánybolti eladó a nap első tanúja, ismerte a Győri úti áldozatot. Mint mondja, nem tapasztalt soha olyat, hogy a hajléktalan balhba keveredett volna.

8:25 Középkorú férfit hív be másodikként a bíró. A presszó tulajdonosa idézi fel, hogy nem okozott problémát, hogy ott van a környéken a hajléktalan, második áldozat. Cáfolja, hogy Apollót valaha megbízta volna azzal, hogy vigyázzon a helyre. A fiú ugye ezt állította több tanú szerint. A férfi azt mondja, nem is ismeri a vádlottat. A későbbi áldozat szerinte nem csinált rendetlenséget maga körül. A bíró korábbi vallomásából olvas fel, eszerint a biztonsági kamera rögzítette, hogy a fiú és a hajléktalan találkozik a presszónál, aztán elmennek a focipálya irányába.

8:30 A soron következő tanú egy alkalmazott az éjjel-nappaliból. A vádlottra aranyos fiúként emlékezik, aki mindig tisztelettudó volt. Épp ezért lepődött meg, amikor hallotta, mi történt. A Reguly Antal téri áldozatot viszont nem ismerte. Aznap dolgozott, nem látott, hallott semmit kintről.

8:53 A következő tanú, egy fiatal hölgy puszit küld Apollónak, akit ismer, a fiú elmosolyodik. Egy tatabányai közösségi intézményben dolgozó hölgy mesél a vádlottról. Az önkéntes, fiatalokat megszólító közösségbe minden nap bejárt a fiú, sokat mesélt, hogy mi történt vele. Voltak incidensek, persze, de ezeket megpróbálták megbeszélni. Például visszament bocsánatot kérni egy hajléktalantól, akivel összetűzésbe került. A fiatal hölgy szerint az iskolaváltáskor kezdődtek a problémák, és hogy az anyjával nem volt jó a kapcsolata. A fiú az öccsével is sokszor ott voltak náluk az óvoda után. Itt is beszámolt arról, hogy az anyja nem szereti, és úgy tűnt, náluk keresi azt a szeretet, amit otthon nem kap meg.

A hajléktalannal való konfliktusra is rákérdezett a bíró. A rendőrség hívta egyszer, hogy a fiút megtámadta egy hajléktalan, és ezért kórházba került. Aztán később a tatabányai vasúton találkoztak vele, és ekkor készült egy videó, amint állítólag az látszik, hogy a hajléktalan megpuszilja Apolló cipőjét. A tanú ezt nem látta, de töröltette a videót, és később visszamentek a srácok bocsánatot kérni, és még péksütit is vittek neki. A hölgy úgy véli, hogy ez nem egyéni akció volt, hanem a többiek is támogatták. Ez az eset márciusban történhetett. Hozzátette: következetlen, de nem rossz szándékú volt az Apolló.

A tanú arra is kitért, hogy a fiú a speciális suliban nem érezte jól magát, biztos volt csicskáztatás, például hogy kirúgják a fekvőtámaszozó karját. Ki is akarták mozdítani a speciális iskolából, mert Apolló sokat panaszkodott, és jobb helyet találni neki.

Most is felmerül, hogy kikkel lehetett a tragikus éjszakán Apolló, egyedül volt-e. A tanúnak beszámolt arról egy kislány, hogy ő úgy hallotta, többen voltak a Győri úti buszmegállóban. Egy srác pedig arról mesélt neki, hogy azzal a két fiúval volt Komáromban Apolló, akikkel a korábbi tanúvallomások szerint hármasban indultak hazafele a végzetes éjszakán.

9:05 A következő tanú is megerősíti az előző beszámolóit. Mint mondja, a közösségi térben mindig öleléssel köszöntek egymásnak, és máig emlékszik a félmosolyára meg a bánatos szemeire, és hogy nagyon szeretetreméltó embernek tartja a fiút. Persze voltak dolgok, amikbe más fiatalok, tinédzserek is belekeverednek, például egy-két kisebb verekedés, de mindig próbálták megbeszélni a problémákat, tette hozzá

Korábbi vallomásából is olvas fel a bíró, eszerint neki is tudomása volt arról, hogy csicskáztatták a speciális iskolában. Ő is bátorító mosolyt küld a fiúnak, miután befejezte a vallomását.

9:15 A követlező, Apolló korabeli lány tanúvallomásából azt is felolvassa a bíró, hogy ez a lány is hallott arról egy fiútól, hogy megfenyegették Apollót. És hogy később azt is hallotta, hogy többen voltak mindkét hajléktalangyilkosságnál.

9:30 A tárgyalás 10:30-kor folytatódik

A tárgyalás perceken belül folytatódik. A szünet előtt egy iskolarendőr számolt be arról, milyen fiú volt Apolló. Korábbi vallomásából is olvasott fel a bíró, miszerint az iskolában egyszer elvitt egy balhét: valaki kést vitt a suliba, és bár tudták, hogy az nem Apolló volt, mégis magára vállalta azt. Mint elhangzott, az egyenruhás előtt egy elég befolyásolható személyiség képe rajzolódott, és hogy elég komoly gondjai voltak otthon is a vádlottnak. A korábbi vallomásában arról is beszélt a tanú, hogy egyre inkább agresszív gyerekek felé sodródott a fiú, akit volt, hogy 30 gyerek dobálta kövekkel telepakolt hógolyókkal, aztán ezek a fiúk elkezdték őt kihasználni, de közben a vádlott azt érezte, ez az igazi barátság. „Vigyázz magadra” bátorítással búcsúzott Apollótól.

10:40 Ma megjelent a bíróságon az a fiatal, aki a Csónakázó-tó után másodmagával hazafelé indult Apollóval. Ő is elmondja, hogy a lány hazakísérése után hárman mentek el hozzá, ott az utcán még elszívtak egy cigit. Az, hogy kin milyen ruha volt, ezúttal is felmerül, szerinte a tegnap tanúskodó srác sötét pulcsiban volt, Apolló fekete, kapucni nélküli pulcsiban volt, ő pedig fekete pulcsiban. Az ügyésznő kérdésére elmondja, hogy szoktak ruhákat cserélgetni. Védői kérdésre azt mondja el, hogy Apolló fel szokta segíteni a hajléktalanokat.

10:49 A következő fiatal is a közösségi térből is ismeri a vádlottat. Most nem emlékszik rá, hogy aznap találkozott Apollóval, de korábbi vallomása szerint igen, bár most továbbra sem emlékszik pontosabban. A bíró által felolvasott részlet szerint a gyilkosság másnapján Apolló őt kérdezte arról, hogy hallott-e a gyilkosságokról.

11:30 Az anya tett tanúvallomást. Elmondta az asszony, hogy ő neki több hajléktalan is azt mondta neki, hogy tudják, nem Apolló ölt. Hozzátette, egy fiútól kapott anno két adatlapot, két agresszív fiatalról, akikkel a fia barátkozott, de nem emlékszik, kik voltak azok.

A tárgyalás 13 órakor folytatódik szakértők meghallgatásával.

 

Forrás: kemma.hu/TNL
Lead kép: Blikk0


100 milliókat kaphatnak a választási listán elindult pártok! Ön szerint ez így jó?

0

hírek innen, onnan

Súlyos mínuszok New Yorkban

Komoly eséssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói a Kínával kirobbanó kereskedelmi háború veszélye miatt -...

Nyilvánosságra hozták, ez az első fotó a franciaországi túszejtőről

Egy 26 éves marokkói származású férfi ejtett pénteken túszokat Franciaországban.

Leekens: Az első tizenöt percet gyakorlatilag átaludtuk

Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott...

Magyar Kétfarkú Kutya Párt a köztévében: Kotkodács, kot-kodács

A pár éve elindított állami hírcsatorna eddigi talán legjobb élő beszélgetését a kutyapártnak köszönheti. Lehet, több ilyen nem is...

Magyar Kétfarkú Kutya Párt a köztévében: Kotkodács, kot-kodács

A pár éve elindított állami hírcsatorna eddigi talán legjobb élő beszélgetését a kutyapártnak köszönheti. Lehet, több ilyen nem is...

A fociválogatott 3-2-re kikapott Kazahsztántól

Budapest Katasztrofálisan sikerült Georges Leekens (68) bemutatkozása a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.

Amit Merkelről az utóbbi napokban eltitkoltak előled

Sem a politikusok, sem a szavazók nem tudnak megyegyezni Németországban abban, hogy az Iszlám vallás az ország része-e. Pedig milliók...

Hivatalosan is megkapta Mark Zuckerberg a meghívót a kongresszusi meghallgatásra

Az amerikai képviselőház energetikai és kereskedelmi bizottsága meghallgatásra hívta Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-elnökét....

Április 16-án lesz a Waberer's közgyűlése

Április 16-án 14:00 órakor tartja éves rendes közgyűlését a Waberer's, amire a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont 1097 Budapest,...

Ezek Georges Leekens kifogásai

Közvetlenül a mérkőzés után értékelt.

Novak Djokovic már a második fordulóban búcsúzott Miamiban

A francia Benoit Paire két szettben, simán verte a korábbi világelsőt.

Juhász Péter élő adásban trollkodta szanaszét a köztévét

Felsorolta a fideszes botrányokat, lebűnözőzte Rogánt, fotókat lengetett Orbán "haciendájáról". A valóságot mikor kezdik közvetíteni?...

0

Sport

Orbán Viktor: Mindent köszönünk, Anita!

A miniszterelnök is megemlékezett a válogatottól visszavonuló klasszisról.

Vagány kislányként érkezett, a kézilabda királynőjeként távozott

Így búcsúzott az ország és a női kézilabda-válogatott Görbicz Anitától.

Egy klasszist akartunk búcsúztatni, kettő lett belőle

Az egyébként is leggyilkosabb sportsérülésből kettő már talán túl sok lesz a nyáron 31-et betöltő Tomori Zsuzsának.

Atom: ez a Magyarországon élő milliárdos legújabb Ferrarija, ma vette át

A milliárdos playboy egy évet várt a szupersportkocsira, de minden bizonnyal megérte neki.

Épp szarrá ver minket Kazahsztán, úgyhogy gyorsan nézzük meg Gera Eb-gólját

Kikaptunk Andorrától? Az semmi, a kazahok itthon rúgtak hármat egy félidő alatt!

Shane Tusup nem jár az edzésekre Hosszú Katinka miatt

Miközben a sztárpár kapcsolatuk megmentésén dolgozik, a szülők elégedetlenek az uszodában.

Megszakad a szív: így gyászolja halott kisfiát a Real Madrid volt sztárfocistája

Santiago Canizares, a Real Madrid és a Valencia volt kapusa a lehető legrosszabb dolgot élte meg, ami csak szülővel történhet.

Ibra olyan stílusosan köszönt be Los Angelesbe, ahogy tényleg csak ő tud

Zlatan Ibrahimovic nem várta meg a nyarat, már most eligazolt Manchesterből Los Angelesbe. És ha ő megékezik valahova, akkor bizony meg van érkezve rendesen.

Georges Leekens vereséggel mutatkozott be a magyar válogatott élén

Az eredmény most még másodlagos. A szurkolók szerint a belga kapitány megérdemli a bizalmat.

Kövesse velünk az Ausztrál Nagydíj 1. szabadedzését élőben!

Nyárias 29 fok köszöntötte a 2018-as F1-es idényt Melbourne-ben.

Ronaldo Messi fizetését akarja, és még egy eurót

A katalánok szerint újra napirenden a portugál fizetése.

Négy fiú vádolja zaklatással a budapesti fociakadémia tanárát

Budapest Elmaradt tegnap a második tárgyalási nap, mégis kiszivárogtak megdöbbentő, új információk abban az ügyben, amely fiatalok szexuális zaklatásával kapcsolatos.

0

Bulvár

10 kiló nyárig? Ezeket hagyd el az étkezésedből és így lesz!

Az évnek ebben a szakaszában különösen jellemző az emberekre az őrült diétázás, hiszen mindenki érzi, hogy egyre közelebb a nyár. Azonban nem kell esztelen fogyókúrába belevágnod akkor sem, ha 10-15 kiló felesleg van rajtad. Az egészséges és tartós fogyás lassú, azonban ha csak az ideális heti 1 kilótól szabadulsz meg, akkor is rengeteget fogyhatsz nyárig. Nézzük, ehhez milyen alapanyagokat kell elhagynod az étkezésedből!

Óvatosan vásároljon ezekben a webáruházakban

Már kétszáz fölött van a fogyasztóvédelmi nyilvántartásban a jogsértő webáruházak száma.

Melania Trump mély dekoltázsán ámultak - First lady-ként ilyen ruhát már nem vehetne fel

Melania Trump ezeket a ruháit már nem viselhetné, nagyon merész stílust követett.

Orbán Viktor: Mindent köszönünk, Anita!

A miniszterelnök is megemlékezett a válogatottól visszavonuló klasszisról.

Tápai Szabina: Egy nagyon szomorú hírt szeretnék megosztani

Más celeb is került már hasonló helyzetbe.

Minden csempén egy ablak van az étterem WC-jében: van, amelyikből néznek

Furcsa ötlete támadt pár grafikusnak, akik azt a feladatot kapták, hogy dekoráljanak újra egy vécét.

Mi jelezheti, hogy nem jól működik a pajzsmirigyed?

Ha valaki azonos étrend és életmód ellenére indokolatlan testsúlyváltozást tapasztal, ha rendszeres székrekedést vagy hasmenést észlel, ha meg...

Nem hitt a szemének a férfi, amikor benyitott saját fürdőszobájába

Az valószínűleg soha nem fog kiderülni, hogy a csatornán keresztül érkezett-e vagy az ajtón mászott-e be.

Azt nem tudjuk, mi vár ránk a halál után, csak azt, hogy az utolsó perceinket el tudnánk itt tölteni

Nem gondoltuk volna, hogy ilyet írunk egyszer egy hotelről, de hát nézd csak meg, mennyire leírhatatlanul gyönyörű ez a miliő.

Most közölték: készültség Ferihegyen, súlyos sérült is van

Az embereket ki kellett menteni egy repülőgépből, miután füstölni kezdett.

Kódolatlan tévécsatornát kap 750 ezer háztartás

Vajon ön és a családja a szerencsések között van?

blogmorzsák

A világ legextrémebb szállodája

Jégkunyhóban, hintóban, világűrben, de még egy börtöncellában is álomra hajthatod itt a fejed.

Semjén, a nemzet orvvadásza?

Úgy néz ki, elég csúnyán megszívta Semjén Zsolti ezt a svédországi vadászgatást.

A bunkóságra semmilyen mentség nincs

„Állítólag szuper HD pornók vannak már, és aloe verás kézkrémek, minek is neked nő?”

13 szuper gyerekkönyv tavaszra

Dinós, felfedezős, időutazós és fénysebességes könyv is érkezik.

Kormányváltást akarsz? - 5 ok, hogy miért ne szavazz a Jobbikra

Az összefogáskényszer nyomán egyre több baloldali beszél arról, hogy akár a Jobbikra is átszavaz, ha csak így válthatja le Orbánt.

A lakberendezés új szabályai szupergazdag módra

Márvány csak a fürdőszobába, monogram mindenhova, a WC-papír pedig a köznépé - 9 lakberendezési szabály milliárdoséknál.

Szicília szakít a Maffiával?

Az Öt Csillag Mozgalom Rómától dél­re hülyére nyerte magát. Oly­an maffia-fellegvárakban, mint Corleone, Alcamo vagy Marsala.

A fő ok, amiért az ellen­zék nem tud együttműködni

2012-ben is meg lehetett volna verni a Fideszt, ha nem bénáz­zák el. Elbénázták. Mi lesz idén?

Magyarország a világ leg­szebb 15 látványossága között!

A legnagyobb utazási portál, a Trip­advisor olvasói szavaztak!

Régi képek a Mát­ra­vi­déki Erőmű történetéből

Az építésben a Siemens is részt vett, a szovjetek viszont leszerel­ték az egészet, és szevasz.

Múzeumban mutogatták a férfit, aki csak havi egyszer tudta kiüríteni a beleit

Amíg aztán bele nem halt a krónikus székrekedésbe.

0