Ezt olvasta már?

Magyar startupok is tehetnek az élhetőbb jövőért!

Fenntartható megoldásokban gondolkodó fiatal vállalkozók jelentkezhetnek a Climate-KIC 2010 óta működő Accelerator programjába.

0

Folytatódik a hajléktalangyilkos Apolló tárgyalása: Még több tanú szólalt meg

Többek között a vádlott édesanyja is megszólalt a bíróságon fia üge mellett. 13 órakór pedig a szakértők is beszélni fognak az ügy kapcsán. 10-15 évet kaphat a tatabányai hajléktalangyikos, a 15 éves M. Apolló.


hirdetés

Újabb tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik ma a két hajléktalan kegyetlen megölésével és kifosztásával vádolt tatabányai kamasz tárgyalása.

Pénteken folytatódik a Tatabányai Törvényszéken annak a fiúnak a tárgyalása, aki a vád és saját bevallása szerint is kegyetlenül agyonvert két hajléktalant 2017 áprilisában a megyeszékhelyen. Egy rossz családi környezetből érkező fiú sorsa bontakozott ki a tanúvallomások alapján csütörtökön a teremben, ahonnan a Kemma.hu folyamatosan tudósított.

Pénteken újabb tanúkat és szakértőket hallgatnak meg, a tárgyalásról.

M. Apolló csütörtökön nem akart vallomást tenni. A kiskorától problémás, néhány éve állami gondozásba való felvételét is kérő fiú korábbi vallomásaiból a bíró idézett: anyja egyszer szíjat hasított a hátából, mert kikészített egy tanárnőt. Most azonban nem emiatt ült a vádlottak padján, hanem azért, hogy eldőljön: 15 évet vagy kevesebbet kap azért, mert különös kegyetlenséggel megölt és kifosztott két hajléktalant.

Korábbi információink szerint legfeljebb 10 évet kaphat, de az ügyvédje szerint 15 év a maximum, mert nem csak az emberöléssel, hanem kifosztással is vádolják. Hogy végül mekkora büntetést is kap, a tragikus éjszaka részletek tisztázása után derülhet ki.

8:20 Dohánybolti eladó a nap első tanúja, ismerte a Győri úti áldozatot. Mint mondja, nem tapasztalt soha olyat, hogy a hajléktalan balhba keveredett volna.

8:25 Középkorú férfit hív be másodikként a bíró. A presszó tulajdonosa idézi fel, hogy nem okozott problémát, hogy ott van a környéken a hajléktalan, második áldozat. Cáfolja, hogy Apollót valaha megbízta volna azzal, hogy vigyázzon a helyre. A fiú ugye ezt állította több tanú szerint. A férfi azt mondja, nem is ismeri a vádlottat. A későbbi áldozat szerinte nem csinált rendetlenséget maga körül. A bíró korábbi vallomásából olvas fel, eszerint a biztonsági kamera rögzítette, hogy a fiú és a hajléktalan találkozik a presszónál, aztán elmennek a focipálya irányába.

8:30 A soron következő tanú egy alkalmazott az éjjel-nappaliból. A vádlottra aranyos fiúként emlékezik, aki mindig tisztelettudó volt. Épp ezért lepődött meg, amikor hallotta, mi történt. A Reguly Antal téri áldozatot viszont nem ismerte. Aznap dolgozott, nem látott, hallott semmit kintről.

8:53 A következő tanú, egy fiatal hölgy puszit küld Apollónak, akit ismer, a fiú elmosolyodik. Egy tatabányai közösségi intézményben dolgozó hölgy mesél a vádlottról. Az önkéntes, fiatalokat megszólító közösségbe minden nap bejárt a fiú, sokat mesélt, hogy mi történt vele. Voltak incidensek, persze, de ezeket megpróbálták megbeszélni. Például visszament bocsánatot kérni egy hajléktalantól, akivel összetűzésbe került. A fiatal hölgy szerint az iskolaváltáskor kezdődtek a problémák, és hogy az anyjával nem volt jó a kapcsolata. A fiú az öccsével is sokszor ott voltak náluk az óvoda után. Itt is beszámolt arról, hogy az anyja nem szereti, és úgy tűnt, náluk keresi azt a szeretet, amit otthon nem kap meg.

A hajléktalannal való konfliktusra is rákérdezett a bíró. A rendőrség hívta egyszer, hogy a fiút megtámadta egy hajléktalan, és ezért kórházba került. Aztán később a tatabányai vasúton találkoztak vele, és ekkor készült egy videó, amint állítólag az látszik, hogy a hajléktalan megpuszilja Apolló cipőjét. A tanú ezt nem látta, de töröltette a videót, és később visszamentek a srácok bocsánatot kérni, és még péksütit is vittek neki. A hölgy úgy véli, hogy ez nem egyéni akció volt, hanem a többiek is támogatták. Ez az eset márciusban történhetett. Hozzátette: következetlen, de nem rossz szándékú volt az Apolló.

A tanú arra is kitért, hogy a fiú a speciális suliban nem érezte jól magát, biztos volt csicskáztatás, például hogy kirúgják a fekvőtámaszozó karját. Ki is akarták mozdítani a speciális iskolából, mert Apolló sokat panaszkodott, és jobb helyet találni neki.

Most is felmerül, hogy kikkel lehetett a tragikus éjszakán Apolló, egyedül volt-e. A tanúnak beszámolt arról egy kislány, hogy ő úgy hallotta, többen voltak a Győri úti buszmegállóban. Egy srác pedig arról mesélt neki, hogy azzal a két fiúval volt Komáromban Apolló, akikkel a korábbi tanúvallomások szerint hármasban indultak hazafele a végzetes éjszakán.

9:05 A következő tanú is megerősíti az előző beszámolóit. Mint mondja, a közösségi térben mindig öleléssel köszöntek egymásnak, és máig emlékszik a félmosolyára meg a bánatos szemeire, és hogy nagyon szeretetreméltó embernek tartja a fiút. Persze voltak dolgok, amikbe más fiatalok, tinédzserek is belekeverednek, például egy-két kisebb verekedés, de mindig próbálták megbeszélni a problémákat, tette hozzá

Korábbi vallomásából is olvas fel a bíró, eszerint neki is tudomása volt arról, hogy csicskáztatták a speciális iskolában. Ő is bátorító mosolyt küld a fiúnak, miután befejezte a vallomását.

9:15 A követlező, Apolló korabeli lány tanúvallomásából azt is felolvassa a bíró, hogy ez a lány is hallott arról egy fiútól, hogy megfenyegették Apollót. És hogy később azt is hallotta, hogy többen voltak mindkét hajléktalangyilkosságnál.

9:30 A tárgyalás 10:30-kor folytatódik

A tárgyalás perceken belül folytatódik. A szünet előtt egy iskolarendőr számolt be arról, milyen fiú volt Apolló. Korábbi vallomásából is olvasott fel a bíró, miszerint az iskolában egyszer elvitt egy balhét: valaki kést vitt a suliba, és bár tudták, hogy az nem Apolló volt, mégis magára vállalta azt. Mint elhangzott, az egyenruhás előtt egy elég befolyásolható személyiség képe rajzolódott, és hogy elég komoly gondjai voltak otthon is a vádlottnak. A korábbi vallomásában arról is beszélt a tanú, hogy egyre inkább agresszív gyerekek felé sodródott a fiú, akit volt, hogy 30 gyerek dobálta kövekkel telepakolt hógolyókkal, aztán ezek a fiúk elkezdték őt kihasználni, de közben a vádlott azt érezte, ez az igazi barátság. „Vigyázz magadra” bátorítással búcsúzott Apollótól.

10:40 Ma megjelent a bíróságon az a fiatal, aki a Csónakázó-tó után másodmagával hazafelé indult Apollóval. Ő is elmondja, hogy a lány hazakísérése után hárman mentek el hozzá, ott az utcán még elszívtak egy cigit. Az, hogy kin milyen ruha volt, ezúttal is felmerül, szerinte a tegnap tanúskodó srác sötét pulcsiban volt, Apolló fekete, kapucni nélküli pulcsiban volt, ő pedig fekete pulcsiban. Az ügyésznő kérdésére elmondja, hogy szoktak ruhákat cserélgetni. Védői kérdésre azt mondja el, hogy Apolló fel szokta segíteni a hajléktalanokat.

10:49 A következő fiatal is a közösségi térből is ismeri a vádlottat. Most nem emlékszik rá, hogy aznap találkozott Apollóval, de korábbi vallomása szerint igen, bár most továbbra sem emlékszik pontosabban. A bíró által felolvasott részlet szerint a gyilkosság másnapján Apolló őt kérdezte arról, hogy hallott-e a gyilkosságokról.

11:30 Az anya tett tanúvallomást. Elmondta az asszony, hogy ő neki több hajléktalan is azt mondta neki, hogy tudják, nem Apolló ölt. Hozzátette, egy fiútól kapott anno két adatlapot, két agresszív fiatalról, akikkel a fia barátkozott, de nem emlékszik, kik voltak azok.

A tárgyalás 13 órakor folytatódik szakértők meghallgatásával.

 

Forrás: kemma.hu/TNL
Lead kép: Blikk0
0
0
0

hírek innen, onnan

Újabb fejlemények a Hasogdzsi-ügy kapcsán

Az ENSZ-jelentéstevő Törökországba látogat.

Itt a vége, lemondott a Renault elnöke

A Japánban pénzügyi visszaélések vádjával letartóztatott Carlos Ghosn lemondott a Renault elnök-vezérigazgatói posztjáról jelentette...

Botrányt kavart a hírhedt brit gyerekgyilkosságról szóló film Oscar-jelölése

James Bulgernek, a múlt század leghírhedtebb nagy-britanniai gyermekgyilkossága áldozatának a szülei felháborodásuknak adtak hangot...

Két autó ütközött, az egyik elsodort két embert

Baleset miatt torlódás várható a BAH-csomópontnál.

Videóban mond köszönetet a Terminátor stábja Andy Vajnának

A Terminátor forgatásáról tett közzé videót a Filmalap. Ez volt Andy Vajna utolsó forgatás-látogatása, a videóban ő is megszólal.

Szakmai nap Balatonföldváron

Január 23-24-én rendezik meg Balatonföldváron a megyei védelmi bizottságok titkárainak, titkár-helyetteseinek szakmai napját, amelyen a...

Külföldön is téma lett a győri Audi-sztrájk

Az AP, a New York Times és a Reuters is beszámolt a bérvitáról.

Országszerte nagy havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek

Az ország nagy részén további havazásra, több megyében hófúvásra, néhány megyében ónos esőre is figyelmeztet a meteorológiai...

Kedvező változás a képzési támogatások szabályaiban

A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 50 új munkahely létrehozása esetén vissza nem térítendő támogatás igényelhető a vállalatnál zajló...

Portréfilm készül Fábián Juliról

A tizennégy film összesen 184,3 millió forint támogatást kap.

A katolikus egyház miatt kell szüneteltetni a tabletták szedését

Csak azért találták ki, hogy a pápa támogassa az antibébi pirulákat.

Matthew McConaughey még sosem még sosem szállt el ennyire

Korhatáros előzetest kapott a Matthew McConaughey új filmje, melyben az Oscar-díjas sztárt egy elszállt életművész szerepében láthatjuk...

0

Sport

A norvégoktól elszenvedett kiütéses vereség miatt elúszott az olimpiai selejtező

A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-26-ra kikapott a norvég csapattól.

Barátnője szerint a maffia tehet a focista gépének eltűnéséről

Állítólag többször is sikertelenül próbált meg felszállni a kisrepülő.

Az eltűnt focistának rajta sem kellett volna lennie a lezuhant gépen

A Cardiff City vezetői menetrendszerű járattal utaztatták volna a Nantes-tól igazolt csatárt.

Lépni kell, ha meg akarjuk menteni a magyar kézilabdát

Kijózanítólag kell, hogy hasson a tizedik hely, mert mi más, ha ez sem?

Cristiano Ronaldo irtózatosan ízléstelent posztolt

Valószínűleg eszébe sem jutott, hogy miért baj, ha pont most szelfizik vigyorogva a magángépén.

A két ökölvívó kézfogása mindenen túltesz.- videó

Mayweather-Pacquiao: az év legkínosabb meccse.

Szalai Ádám nem a pénzt választotta

A török nagycsapat, a Galatasaray elég télen üldözi a magyar válogatott középcsatárt. Ám Szalai nem adta be a derekát.

Tunézia megküzdött a magyar továbbjutásért, most már rajtunk múlik

Ha Nagy Lászlóék kevesebb, mint öt góllal kapnak ki Norvégiától, bejutnak a 8 közé.

Egyiptom pontszámban utolérte a magyarokat

Egyiptom válogatottja hét góllal legyőzte Tunéziát a kézilabda vb-n.

Már csak egy dolog hiányzik erről a kézi-vb-ről: egy igazán komoly skalp

Ha nem kapunk ki Norvégiától, újabb lépést teszünk az olimpiai selejtező felé, de ehhez kell az első vb-bravúr.

Annyira kikaptunk a kézivébén, hogy az olimpiai induláshoz is csoda kell

A norvégok túlságosan megvertek minket, így nem jött össze nekünk a világbajnoki középdöntő II. csoportjának negyedik helye, vagyis buktuk az olimpiai selejtezőt.

Diego Costa új szintre emelte a tahóságot - videó

Az Atlético Madrid futballistája érdekes módon viccelte meg csapattársát, de a bosszú sem maradt el.

0

Bulvár

Társulata közölte a szomorú hírt: elhunyt a Szomszédok legendás színésze

Uri István halálhírét a Centrál Színház jelentette be.

Óriási bejelentés a Penny Markettől, több ezer embert érint a hír

Az áruházlánc meglépi azt, amit tavaly is.

Nagy és komoly változás jöhet a magyar rendszámoknál

Elérkezett az ideje annak, hogy átalakítsák a rendszert.

Napok óta fagyoskodik fűtetlen otthonukban Oszter Sándor és felesége

Már az egészségük is ráment arra, hogy a hideg lakásban kell élniük.

Ezért olyan olcsó a kínai kaja annak ellenére, hogy nagy adagokat adnak

Ha beszaladsz egy kínai kajáldába, szinte biztos, hogy 1000 Ft-ot sem kell fizetned egy hatalmas adag édes-savanyú csirkéért, tojásos rizzsel. De miért ilyen olcsó ez az étel, ha olyan nagy adagot adnak?

NAV: nem menti meg a vállalkozót a korlátolt felelősség

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított perek nyomán akár korlátlanul is felelősségre vonhatók a vállalkozások vezetői - közölte a szervezet.

Sikoltozásra ébredtek a szülők, fiuk karjába mélyesztette fogait egy piton

"Azt tanítottuk a gyerekünknek, hogy ne féljen a kígyóktól. Ez azonban éhes volt és agresszív."

Páros lábbal szállt bele volt műsorvezetőjébe a Hír TV

Puzsér Róbertet tavaly szeptemberben rúgta ki a kormánybaráttá vált Hír TV, most pedig már egy lejárató anyagot is készített róla.

Ilyenek lesznek az új budapesti trolibuszok, nagyon vadul néznek ki

Összesen 21 új jármű érkezik a fővárosba, megjött az első.

Így öltözködik egy francia nő télen

Minden bizonnyal a téli unalom fogalmát a francia nők nem ismerik, az ő öltözködésükből ilyenkor sem maradhat el egy sikkes csavar!

blogmorzsák

Melyik tűzhelytípus a legtakarékosabb?

Elég sok a félrevezető információ ezen a területen is, itt az ideje, hogy megnézzük a gáz és villamos előnyeit és hátrányait.

Lehet-e segíteni rajtunk?

Haza és haladás kellene nekünk, nem elég a politikai elitet lecserélni.

Újabb meggyőző bizonyíték Orbán puritánságára

Kétmilliárd forint értékű festménnyel rendezték be a hivatalát.

A kozmetikai ipar forradalmára halt meg

Az iparág egy zsenit vesztett el, még az Estée Lauder vezetői is így nyilatkoztak róla.

Az első repülőút

„Az utolsó héten még a cigire is visszaszoktam. Gondoltam, ha már lúd legyen kövér.“

Közcélú trágárság, avagy basszák meg a sarkantyújukat

Először kapkodtak pénz helyett levegő után a tisztességtelenségben megőszült politikusok, mondván, hogy azért mindennek van határa.

Hányan az ágyban? Egy nyitott kapcsolat kulisszatitkai

A nyitott kapcsolat az együttélés egyre gyakoribb formája, de vajon működik?

Japán folklór - a Yokaiok világa

Számtalan típusban, alakban fel­lelhetőek. Lehetnek a "jó", de ugyan­akkor a "rossz" megtestesítői is.

Így öltöznek Észak‑Koreában

A legújabb női divatmagazin letisztult formákkal, rengeteg színnel - de bikini, az nincs.

„Nem vagyok a magam ura“

Létezik az, hogy a szabad akarat csupán egy naiv illúzió?

Snoop Dogg vagy A Kutya Vacsorája?

Négylábúak a zenetörténetben a Baha Mentől David Bowie-ig.

0