Ezt olvasta már?

Feltáró út épül a tatabányai ipari parkban

A tatabányai ipari parkban megkezdődött egy másfél kilométeres feltáró út építése, mely a térség egyik főútjára csatlakozva lehetővé teszi az ipari övezet b...


Megkezdődött a 15 éves tatabányai hajléktalangyilkos tárgyalása

2017 áprilisában követte el a kettő hajléktalangyilkosságos a 15 éves tatabányai fiatal, aki most a bíróság előtt felel tetteiért. Brutális módon verte agyon a két hajléktalan férfit, akiket ki is rabolt.


hirdetés

Csütörtök reggel elkezdődött a tatabányai M. A. tárgyalása a helyi Törvényszéken. A vád: különös kegyetlenséggel több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények.

A 15 éves tatabányai fiatal a vád (és saját bevallása szerint) két hajléktalant gyilkolt meg brutális kegyetlenséggel 2017 áprilisában Tatabányán.

A fiú brutális kegyetlenséggel végzett néhány óra leforgása alatt két férfivel: egyiküket a Győri úti buszmegállóban, másikukat a Reguly Antal téren támadta meg. Még aznap elkapták, és azóta előzetes letartóztatásban van. Információink szerint legfeljebb 10 évet kaphat.

Ez történik a tárgyaláson:

A vád ismertetésével kezdődött a tárgyalás, Mint kiderült, M. A. a Komáromi Napokról jött haza, a barátaival találkozott a vasútállomásnál és a Csónakázó-tónál. Részletesen felidézik, hogy a Győri úton milyen sérüléseket okozott a hajléktalannak, akivel korábban vitája volt. M. A. a támadás után nem ment haza, a lépcsőházban volt, majd kiment az utcára, és később észrevette a másik hajléktalant a Reguly Antal úti presszónál. Az ügyész részletesen elmondja, hogy mi történt, hogyan verte agyon az akkor 15 éves fiú a két férfit.

Mint elhangzott, M. A. képes volt arra, hogy felismerje cselekménye következményeit. M. A. annyit mondott, hogy bűnösnek érzi magát, nem kíván vallomást tenni, a személyi körülményeire sem kíván nyilatkozni.

8:38 A bíró olvassa fel első vallomását.

„Én az édesanyámmal és az öcsémmel élek együtt, apám Németországban dolgozik. Anyám azt mondta, hogy nem szeret, kicsi koromban is azt mondta, hogy a falhoz kellett volna, hogy vágjon (ő ennél vulgárisabb kifejezést használt – a szerk.). Az öcsémet mindig megszeretgeti, tette hozzá. Elhangzik még, hogy egyszer úgy kikészítette a tanárnőjét, hogy pszichiátriára kellett mennie. M. A. is kapott gyógyszert, amit szedett, de akkor nem szedte.

Az este felidézésével folytatódik, körülbelül 3 korty vadászt ivott, többet nem engedtek neki a barátai, mert ha iszik, magába fordul és balhézik, tör-zúz.

8:40 A Győri úti gyilkosságról is beszélt korábban M. A.

A buszmegállóban felébresztette a hajléktalant, akivel korábban vitába keveredett. M. A. szerint a hajléktalan azt mondta, hogy takarodjon onnan, M. A. pedig állította, szóhoz sem jutott, aztán megütötte, miután az lökdöste. Verekedni kezdtek, M. A. saját elmondása szerint szokott bokszolni, járt is, és ököllel ütötte a férfit, aki az ütésektől összeesett. Ekkor a bordáit kezdte rúgni.

„Nem mondott semmit, a földön nem védekezett. Lélegzett, amikor abbahagytam, nem akartam megölni. Úgy gondolom, jobb lett volna szép szóval.” – tette hozzá.

A Reguly Antal téren történtek felidézése az első vallomás alapján

Otthon nem volt nyitva az ajtó, és nem akarta felébreszteni az anyjáékat, „mert annak csúnya következménye lett volna”. A lépcsőházat elhagyva ismerősökkel találkozott az Unikum háznál.

„Kértem és kaptam egy cigit, amikor észrevettem a kocsma teraszán lévő embert. El akartam küldeni, mert magánterületen volt. A férfi azt mondta, nem érdekli, agresszív volt, anyázott. Elráncigáltam onnan… A férfi védekezett is, meg nem is. A táskákból kiborult az összes cucc, ami a férfinél volt… A férfitől elvettem egy pár cipőt, azt nem észleltem, hogy lekerült a lábáról. Csukva volt a szeme, de megnézte a mellkasát, és lélegzett, mindkettő férfinek fel volt dagadva az arca. Azt nem tudom, hogy a vörös az vér volt, vagy az arca….”

M. A. első vallomásában kitért arra is, hogy ezeket a férfiakat egyedül bántalmazta, a haverjai nem voltak ott.

Az egyik áldozat kapcsán azt mondta, hogy nem hiszi, hogy megölte, hiszen csak ütötte; a férfi még lélegzett, amikor ott hagyta. „Sajnálom, nem kellett volna így viselkednem, beszélnem kellett volna velük normálisak, ők is emberek”, tette hozzá.

 

Változtatott a sztoriján a mobiltelefon kapcsán

Egy későbbi jegyzőkönyvből is idéz a bíró. A fiú ismét részletesen felidézte az estét, hogy a vasútnál 4-5 korty vadászt ihatott körülbelül. Ebben a beszámolóban már az is felmerült, hogy már nagyon beütött nála a pia, és verekedett egy hajléktalannal a Győri úti buszmegállóban. Arról is beszélt, hogy a tragikus éjszakán haverokkal beszélgetett később, hogy el kellene küldeni a hajléktalant a presszó teraszáról. Ő meg szólt a hajléktalannak, hogy menjen el, de nem tudta megmondani, miért zavarta őt.

Reggel még kiment a bolhapiacra reggel. Korábban egyébként, ahogy meg is írtuk, felmerült, hogy a fiút látták is, ahogy a vasútállomás felől, végigkövette az út szemközti oldalán lévő gyilkossági helyszíni szemlét, a buszmegállóban.

Később a védője kérdésére megváltoztatta vallomása egy korábbi pontját. Először ugyanis azt állította, hogy a nála lévő telefont egy homokozóban, vizelés közben találta a Hunyadi téren. Erre azt mondta, hogy ez nem volt igaz: a hajléktalantól vette el a készüléket.

9:00 Tanúkat várunk, ezért szünetet tart a Törvényszék.

Folytatódik a tárgyalás

9:19 M. A.-t vezetőszáron, bilincsben hozzák vissza, mert megérkeztek a 9 órára idézett tanúk. Az egyiket megkéri a bíró, hogy majd ha bejön, akkor vegye le a sapkáját.

Az első tanú A.. Ő találta meg az agyonvert hajléktalant, és értesítette a rendőröket. Mint elmondta, szórakozóhelyről mentek hazafelé, a buszmegállónál vették észre a hajléktalant egy másik társasággal. Sebeket látott, meg hogy véres az áldozat. Nem láttak a környéken senki mást. Arról is beszélt, hogy még nem látott ilyet. Hívta a segélyhívót, hogy baj van, jöjjenek. Amit látott, hogy a férfi hasa fel volt puffadva. Ügyészi kérdést is kap, hogy mikor találtak rá a hajléktalanra pontosan. Öt óra utáni időpontra emlékszik.

9:30 A második tanú a Győri úton meggyilkolt hajléktalan testvére

A férfi szeretett volna egyedül lenni, amikor meghallgatja a bíróság, de erre most nincs lehetőség. Arra van mód, hogy a vádlott ne legyen bent, de a vallomását akkor is fel kell olvasni, amit mondott, mondja el neki a bíró, ezért aztán maradhat mindenki.

Azt mondta, testvére T. lecsúszott a válása után, játékgépezett, ivott, de eltartani, segíteni nem tudta, mert saját családja volt. Nagyszülők lakásában Tamás lakott, aztán az utcán. Néhány évvel korábban őt fenyegették meg a T. helyett, ezért sem tartotta vele a kapcsolatot. 2017 februárjában találkozott utoljára az elhunyttal, aki szerinte békés, konfliktuskerülő volt.

9:40 S. P. a következő tanú: ő látta, hogy állnak emberek a buszmegállónál, és hogy az áldozat fekszik a földön és minden véres, az áldozat arca „eltorzult állapotban” volt. Sok sérülést látott már, mert egészségügyis volt. Még egyszer kiemelte, hogy az áldozat arca a felismerhetetlenségig eldeformálódott. Az is szóba kerül, hogy taposásnyomot látott az áldozat bőrén.

9:50 A következő tanú Budapestről jött haza egy buliból, és cigit szeretett volna venni a dohányboltba. Ő így látta meg az agyonvert hajléktalant.

Újabb tanúk meghallgatásával folytatjuk

10:38 A következő tanú éjszakás műszakból jött haza, bement az Unikum házba egy sörre, és kutyás ismerőse mondta, hogy fekszik egy férfi. N. hívta ki a mentőket a Reguly Antal téren. Tiszta vér volt az áldozat feje, és nem mozdult. Cipő nem volt a lábán, körülötte a szatyrából kiszóródva holmik, a zsebe ki volt fordítva és üres volt.

10:45 A következő tanú a Győri úti dohányboltban dolgozott azon a napon. Szombaton a műszak végén látta, hogy ott alszik a buszmegállóban a későbbi áldozat. Másnap hívták be a rendőrök tanúvallomást tenni. A hajléktalan ahogy szokott, kartonpapírokon ott aludt. Csendesnek, normálisnak írta le a későbbi áldozatot.

 

Forrás: kemma.hu/TNL0


100 milliókat kaphatnak a választási listán elindult pártok! Ön szerint ez így jó?

0

hírek innen, onnan

Súlyos mínuszok New Yorkban

Komoly eséssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói a Kínával kirobbanó kereskedelmi háború veszélye miatt -...

Nyilvánosságra hozták, ez az első fotó a franciaországi túszejtőről

Egy 26 éves marokkói származású férfi ejtett pénteken túszokat Franciaországban.

Leekens: Az első tizenöt percet gyakorlatilag átaludtuk

Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott...

Magyar Kétfarkú Kutya Párt a köztévében: Kotkodács, kot-kodács

A pár éve elindított állami hírcsatorna eddigi talán legjobb élő beszélgetését a kutyapártnak köszönheti. Lehet, több ilyen nem is...

Magyar Kétfarkú Kutya Párt a köztévében: Kotkodács, kot-kodács

A pár éve elindított állami hírcsatorna eddigi talán legjobb élő beszélgetését a kutyapártnak köszönheti. Lehet, több ilyen nem is...

A fociválogatott 3-2-re kikapott Kazahsztántól

Budapest Katasztrofálisan sikerült Georges Leekens (68) bemutatkozása a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.

Amit Merkelről az utóbbi napokban eltitkoltak előled

Sem a politikusok, sem a szavazók nem tudnak megyegyezni Németországban abban, hogy az Iszlám vallás az ország része-e. Pedig milliók...

Hivatalosan is megkapta Mark Zuckerberg a meghívót a kongresszusi meghallgatásra

Az amerikai képviselőház energetikai és kereskedelmi bizottsága meghallgatásra hívta Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-elnökét....

Április 16-án lesz a Waberer's közgyűlése

Április 16-án 14:00 órakor tartja éves rendes közgyűlését a Waberer's, amire a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont 1097 Budapest,...

Ezek Georges Leekens kifogásai

Közvetlenül a mérkőzés után értékelt.

Novak Djokovic már a második fordulóban búcsúzott Miamiban

A francia Benoit Paire két szettben, simán verte a korábbi világelsőt.

Juhász Péter élő adásban trollkodta szanaszét a köztévét

Felsorolta a fideszes botrányokat, lebűnözőzte Rogánt, fotókat lengetett Orbán "haciendájáról". A valóságot mikor kezdik közvetíteni?...

0

Sport

Orbán Viktor: Mindent köszönünk, Anita!

A miniszterelnök is megemlékezett a válogatottól visszavonuló klasszisról.

Vagány kislányként érkezett, a kézilabda királynőjeként távozott

Így búcsúzott az ország és a női kézilabda-válogatott Görbicz Anitától.

Egy klasszist akartunk búcsúztatni, kettő lett belőle

Az egyébként is leggyilkosabb sportsérülésből kettő már talán túl sok lesz a nyáron 31-et betöltő Tomori Zsuzsának.

Atom: ez a Magyarországon élő milliárdos legújabb Ferrarija, ma vette át

A milliárdos playboy egy évet várt a szupersportkocsira, de minden bizonnyal megérte neki.

Épp szarrá ver minket Kazahsztán, úgyhogy gyorsan nézzük meg Gera Eb-gólját

Kikaptunk Andorrától? Az semmi, a kazahok itthon rúgtak hármat egy félidő alatt!

Shane Tusup nem jár az edzésekre Hosszú Katinka miatt

Miközben a sztárpár kapcsolatuk megmentésén dolgozik, a szülők elégedetlenek az uszodában.

Megszakad a szív: így gyászolja halott kisfiát a Real Madrid volt sztárfocistája

Santiago Canizares, a Real Madrid és a Valencia volt kapusa a lehető legrosszabb dolgot élte meg, ami csak szülővel történhet.

Ibra olyan stílusosan köszönt be Los Angelesbe, ahogy tényleg csak ő tud

Zlatan Ibrahimovic nem várta meg a nyarat, már most eligazolt Manchesterből Los Angelesbe. És ha ő megékezik valahova, akkor bizony meg van érkezve rendesen.

Georges Leekens vereséggel mutatkozott be a magyar válogatott élén

Az eredmény most még másodlagos. A szurkolók szerint a belga kapitány megérdemli a bizalmat.

Kövesse velünk az Ausztrál Nagydíj 1. szabadedzését élőben!

Nyárias 29 fok köszöntötte a 2018-as F1-es idényt Melbourne-ben.

Ronaldo Messi fizetését akarja, és még egy eurót

A katalánok szerint újra napirenden a portugál fizetése.

Négy fiú vádolja zaklatással a budapesti fociakadémia tanárát

Budapest Elmaradt tegnap a második tárgyalási nap, mégis kiszivárogtak megdöbbentő, új információk abban az ügyben, amely fiatalok szexuális zaklatásával kapcsolatos.

0

Bulvár

10 kiló nyárig? Ezeket hagyd el az étkezésedből és így lesz!

Az évnek ebben a szakaszában különösen jellemző az emberekre az őrült diétázás, hiszen mindenki érzi, hogy egyre közelebb a nyár. Azonban nem kell esztelen fogyókúrába belevágnod akkor sem, ha 10-15 kiló felesleg van rajtad. Az egészséges és tartós fogyás lassú, azonban ha csak az ideális heti 1 kilótól szabadulsz meg, akkor is rengeteget fogyhatsz nyárig. Nézzük, ehhez milyen alapanyagokat kell elhagynod az étkezésedből!

Óvatosan vásároljon ezekben a webáruházakban

Már kétszáz fölött van a fogyasztóvédelmi nyilvántartásban a jogsértő webáruházak száma.

Melania Trump mély dekoltázsán ámultak - First lady-ként ilyen ruhát már nem vehetne fel

Melania Trump ezeket a ruháit már nem viselhetné, nagyon merész stílust követett.

Orbán Viktor: Mindent köszönünk, Anita!

A miniszterelnök is megemlékezett a válogatottól visszavonuló klasszisról.

Tápai Szabina: Egy nagyon szomorú hírt szeretnék megosztani

Más celeb is került már hasonló helyzetbe.

Minden csempén egy ablak van az étterem WC-jében: van, amelyikből néznek

Furcsa ötlete támadt pár grafikusnak, akik azt a feladatot kapták, hogy dekoráljanak újra egy vécét.

Mi jelezheti, hogy nem jól működik a pajzsmirigyed?

Ha valaki azonos étrend és életmód ellenére indokolatlan testsúlyváltozást tapasztal, ha rendszeres székrekedést vagy hasmenést észlel, ha meg...

Nem hitt a szemének a férfi, amikor benyitott saját fürdőszobájába

Az valószínűleg soha nem fog kiderülni, hogy a csatornán keresztül érkezett-e vagy az ajtón mászott-e be.

Azt nem tudjuk, mi vár ránk a halál után, csak azt, hogy az utolsó perceinket el tudnánk itt tölteni

Nem gondoltuk volna, hogy ilyet írunk egyszer egy hotelről, de hát nézd csak meg, mennyire leírhatatlanul gyönyörű ez a miliő.

Most közölték: készültség Ferihegyen, súlyos sérült is van

Az embereket ki kellett menteni egy repülőgépből, miután füstölni kezdett.

Kódolatlan tévécsatornát kap 750 ezer háztartás

Vajon ön és a családja a szerencsések között van?

blogmorzsák

A világ legextrémebb szállodája

Jégkunyhóban, hintóban, világűrben, de még egy börtöncellában is álomra hajthatod itt a fejed.

Semjén, a nemzet orvvadásza?

Úgy néz ki, elég csúnyán megszívta Semjén Zsolti ezt a svédországi vadászgatást.

A bunkóságra semmilyen mentség nincs

„Állítólag szuper HD pornók vannak már, és aloe verás kézkrémek, minek is neked nő?”

13 szuper gyerekkönyv tavaszra

Dinós, felfedezős, időutazós és fénysebességes könyv is érkezik.

Kormányváltást akarsz? - 5 ok, hogy miért ne szavazz a Jobbikra

Az összefogáskényszer nyomán egyre több baloldali beszél arról, hogy akár a Jobbikra is átszavaz, ha csak így válthatja le Orbánt.

A lakberendezés új szabályai szupergazdag módra

Márvány csak a fürdőszobába, monogram mindenhova, a WC-papír pedig a köznépé - 9 lakberendezési szabály milliárdoséknál.

Szicília szakít a Maffiával?

Az Öt Csillag Mozgalom Rómától dél­re hülyére nyerte magát. Oly­an maffia-fellegvárakban, mint Corleone, Alcamo vagy Marsala.

A fő ok, amiért az ellen­zék nem tud együttműködni

2012-ben is meg lehetett volna verni a Fideszt, ha nem bénáz­zák el. Elbénázták. Mi lesz idén?

Magyarország a világ leg­szebb 15 látványossága között!

A legnagyobb utazási portál, a Trip­advisor olvasói szavaztak!

Régi képek a Mát­ra­vi­déki Erőmű történetéből

Az építésben a Siemens is részt vett, a szovjetek viszont leszerel­ték az egészet, és szevasz.

Múzeumban mutogatták a férfit, aki csak havi egyszer tudta kiüríteni a beleit

Amíg aztán bele nem halt a krónikus székrekedésbe.

0