Ezt olvasta már?


Szépen egymásnak estek a Parlament őszi nyitányán

Nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy a bevándorlás kérdése - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt hétfőn az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitó napján.


hirdetés

Megemlékezés

Kövér László, az Országgyűlés elnöke megemlékezett a közelmúltban, életének 72. évében elhunyt Bethlen István volt országgyűlési képviselőről. A kolozsvári születésű politikus 1990-ben, az első szabad országgyűlési választásokon az MDF színeiben szerzett mandátumot és 1994-ig volt az Országgyűlés tagja. Bethlen István 1994 és 2012 Magyar Páneurópa Unió Egyesület (MPUE) elnöke volt. A volt képviselő egyetemi tanár, pénzügyi szakértő és publicista is volt.

A képviselők néma felállással emlékeztek a politikusra.

A házelnök bejelentette azt is, hogy az LMP szeptember 16-val Keresztes László Lórántot választotta meg frakcióvezetőnek a posztjáról lemondott Szél Bernadett helyett.

Napirend előtt

Orbán: nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy a bevándorlás kérdése

Nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy a bevándorlás kérdése - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

A kormányfő beszédében súlyos, történelmi hibának nevezte azt, hogy az európai elit nem tudta az Európai Unión belül tartani a briteket és kívül tartani a migránsokat.

Azt mondta, a bevándorlás ellen küzdők ellen folyamatos támadás zajlik, ennek egyik eleme a Sargentini-jelentés.

A határőrizet jogáról nem mondunk le - szögezte le Orbán Viktor.

Nem engedjük, hogy a határőrizet jogából bárki akár egy jottányit is elvegyen - nyomatékosította a kormányfő, hozzátéve: a határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben.

Hangsúlyozta: a mi határainkat nem csak profik, hanem hazafiak védik, belőlük áll a magyar hadsereg és a rendvédelmi erők köteléke. Erre esküsznek fel, és ez az a többlet, amit semmilyen pénzért nem lehet megvásárolni, nekünk ez a legerősebb védőpajzsunk - jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Brüsszelben most sem arról beszélnek, hogy minden eszközzel meg kell védeni az unió határait, hanem "portaszolgálatot" akarnak létesíteni; nem megállítani, hanem menedzselni akarják a bevándorlást.

Kijelentette: hazánk nem átjáróház és nem is gyűjtőtábor; ha keveredni akarnánk más kultúrákkal, civilizációkkal, akkor erről mi konzultálunk és határozunk, de ettől az ötlettől eltanácsolná a magyar embereket.

Orbán Viktor miniszterelnök értékelése szerint nyáron is jól teljesített a magyar gazdasági modell.

A kormányfő a "magyar modell" lényegét úgy írta le: ha munka van, minden van. Magyarország segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságot épít - magyarázta.

Beszámolt arról, hogy 2010-hez képest az idei évre 800 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, hatszázezren a magángazdaságban helyezkedtek el. Hozzátette: 65 hónapja, több mint öt éve folyamatosan nőnek a bérek. Elmondta, 2018 második negyedévében 4,8 százalékkal, az unió átlagának kétszeresével nőtt a magyar gazdaság.

DK: a kormány gyáván a nemzet mögé bújik

A Demokratikus Koalíció parlamenti frakcióvezetője szerint a Sargentini-jelentés nem Magyarországról, hanem a magyar kormányról szól, azonban a kabinet gyáván a nemzet mögé bújik az ügyben.

Gyurcsány Ferenc a kormányfő napirend előtti felszólalására reagált így, és diktatúra kiépítésével vádolta a kormányoldalt.

A DK frakcióvezetője bírálatát azzal kezdte: a magyar kormány tudathasadásos állapotban van, mert Magyarországnak képzeli magát, ezért kezeltetni kellene magát az ország érdekében.

"Bárgyúnak" nevezte Orbán Viktor érvelését, mondván, Magyarország ugyan valóban szerepel a jelentés címében, azonban a dokumentumban Magyarországra vonatkozóan egyszer sem, míg a kormányra vonatkozóan 48-szor szerepel kritika.

Gyurcsány Ferenc azzal vádolta a kormányoldal szereplőit, hogy "diktatúrát csinálnak", Orbán Viktor pedig egy diktátor. Azzal érvelt: elveszik Magyarországon a szabad tájékozódás lehetőségét, pénzügyileg ellehetetlenítik és az igazságszolgáltatás eszközeivel megvádolják az ellenfeleiket.

Gyurcsány Ferenc arra is kitért: ahhoz, hogy egy kormány antiszemita legyen, nem az kell pusztán, hogy eltűrje a "nyílt, agresszív, fizikai antiszemitizmust", hanem antiszemita üzenet az is, ha valaki antiszemita történelmi személyek köré épít kultuszt, ha antiszemita politikát folytató kormányokkal, rendszerrel vállal folytonosságot. Aki Horthyt kivételes államférfinak nevezi, aki Hómant dicséri, Bethlennek szobrot állít, az a magyar 20. század, önmagukat is antiszemitának tartó történelmi személyeit emeli a történelmi emlékezet középpontjába és állítja be követendő példaként - mondta.

Kövér László házelnök a felszólalás után megjegyezte: ami a kezeltetési igényt illeti, Gyurcsány Ferenc különösen "ingoványos talajra tévedt", és ez nem szerencsés.

Jobbik: Orbán Viktor válaszúthoz érkezett

A Jobbik szerint Orbán Viktor vesztett, válaszúthoz érkezett. Így reagált az ellenzéki párt hétfőn a kormányfő napirend előtti felszólalására a parlamentben.

Talán még nem késő ebből a pozícióból kihátrálni - tette hozzá Gyöngyösi Márton, frakcióvezető aki arra szólította fel a kormányfőt, hogy "sértődöttségében ne borítson mindent".

Hangsúlyozta, Orbán Viktor éveken át küzdött a közös határvédelemért, ugyanakkor "szó sincs arról, hogy zsoldosnak kell átadni a határőrizet jogát". A javaslat szerint ezek az egységek a fogadó ország jogszabályai és parancsnokainak irányítása alatt működnének - tette hozzá.

Arra emlékeztetett: Orbán Viktor 12 évvel ezelőtt Strasbourgban arra szólította fel az EU vezetőit, hogy "a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot intézményesítő, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat az EU saját belügyeként kezelje, és semmilyen módon ne támogassa, ne segítse ezeket a csaló és hazug kormányokat".

2018-ban úgy tűnik, hogy ez Európai Unió vezetői meghallgatták Önt, és az Ön kérését, még ha a Gyurcsány-kormányra legalább annyira igazak ezek a tételek, mint az önök kormányzására és az önök kormányára - tette hozzá a Sargentini-jelentés kapcsán.

Mint mondta, a jelentéstevő "ideológiai elfogultsága átsüt" a dokumentumon, amelyben több "vállalhatatlan hazugság és rágalom" szerepel, különösen a rasszizmussal és az antiszemitizmussal kapcsolatban, igazságtalannak és szerencsétlennek nevezve, hogy a migráció témája is a dokumentumba került.

Az ellenzéki politikus arról beszélt, Orbán Viktor "23 ezer migránst beengedett az országba" oltalmazottként vagy letelepedési kötvénnyel, bőségesen túlteljesítve ezzel a magyar miniszterelnök által most kritizált kvótát.

Gyöngyösi Márton ugyanakkor arról beszélt, a Sargentini-jelentés a jogállamiság elmúlt nyolc évben végrehajtott lerombolását írja le, ami a jobbikos politikus szerint "pártállami időket idéző tempóban" zajlik Magyarországon.

Hozzátette: az uniós jelentéstevőnek "van némi igazsága", de azokban a témákban nem a miniszterelnököt vagy kormányfőt, hanem az egész országot büntetik az uniós források elvonásával, így a Sargentini-jelentésre igennek voksolók arra szavaztak, hogy a kormányon lévők "bűneiért" az adófizetők fizessenek.

Párbeszéd: a miniszterelnök az áruló

A miniszterelnököt nevezte árulónak a Párbeszéd frakcióvezetője a Sargentini-jelentés elfogadóival szemben, amikor reagált Orbán Viktor napirend előtti felszólalására.

"Ön támadja Magyarországot, ön támadja a magyar embereket" - jelentette ki Szabó Tímea a kormányfőről.

Leszögezte: a Sargentini-jelentés kizárólag a magyar kormányt ítélte el, hiszen nem az emberek tehetnek az alacsony nyugdíjakról, a hajléktalanok üldözéséről, az Európában legrövidebb ideig folyósított munkanélküli ellátásról vagy az Akadémia világhírű kutatóintézetének "kivégzéséről".

Szabó Tímea szerint Orbán Viktort csak a pénz, a lopás és a hatalom érdekli, csak ezekért politizál, közben "magasról tesz Magyarországra és a magyar emberekre".

Kifogásolta, hogy a kormányfő mindenkit árulónak nevez, aki nem ért vele egyet, a többi közt azokat, akik nem a kormány köréhez tartozóknak adnák az uniós forrásokat, de az ellenzéki képviselőket is, akik tiltakoznak az ellen, hogy az ország ismét "orosz gyarmat" legyen. A kormányfő ugyancsak árulónak tartja a civileket, akik számos munkát végeznek el a kormány ellen, a többi közt a betegellátásban - tette hozzá.

Valóban ingyen jut tankönyvhöz egymillió gyermek - ismerte el -, ugyanakkor 300 ezren vannak, akik tanszerek nélkül kezdték meg a tanévet, és mintegy 50 ezer nincstelen szorult ki az oktatásból a tankötelezettség korhatárának leszállítása okán.

Évente 30 ezer ember hal meg daganatos betegségben, "mert önök kilopják az egészségügyből a pénzt" - fogalmazott -, és Magyarországon az egyik legrosszabb a légszennyezettség, amit szintén azzal magyarázott, hogy a kormány ellopja a megoldásra szánt európai támogatást.

Sérelmezte azt is, hogy míg a kormányfő veje "milliárdokat lop el az uniós forrásokból" büntetlenül, a kisboltokat százezrekre bírságolják, ha egyszer nem adnak számlát. Még mindig kétmillió embert érint a devizahitelezés problémája, mert a kormány szerinte még mindig a kormány mellett áll - sorolta.

MSZP: Orbánnak papírja van arról, hogy visszaeső jogsértő

Az MSZP szerint a Sargentini-jelentés elfogadása óta Orbán Viktor miniszterelnöknek papírja van arról, hogy egy visszaeső jogsértő, visszaeső normaszegő.

Tóth Bertalan (MSZP) Orbán Viktor napirend előtti felszólalására reagálva úgy fogalmazott: a jelentés tartalmazza, hogy a kormányfő a többség és a közjó helyett önös érdekeit szolgálja és saját politikai elitjét gazdagítja. "Ön már nem Európa erős embere, (...) hanem Európa páriája", aki a népakarat ellenében kormányoz - jelentette ki a szocialisták frakcióvezetője.

Az uniós csatlakozásról szóló népszavazáson a magyar emberek arról is döntöttek, hogy az európai értékközösséghez akarnak tartozni - hangsúlyozta a frakcióvezető. Ezt akkor a választók "84 százaléka, négyötöde támogatta" - közölte.

Tóth Bertalan azt mondta, hogy az Európai Parlament kétharmada, többek között a néppártiak "kiállították a bizonyítványt" és arról hoztak döntést, hogy Magyarországon már nincs demokrácia. Az MSZP ezért annak érdekében fog javaslatokat benyújtani, hogy Magyarországon legyen újra demokrácia - mondta a politikus.

A pártelnök szerint a kormányfő össze-vissza beszél, mert három évvel ezelőtt még azt mondta, hogy Görögországtól el kell venni az európai határvédelmet és azt át kell adni az uniónak. Most pedig zsoldosokat emleget és elutasítja ezt a megoldást - tette hozzá. Orbán Viktor korábban közös fellépést hirdetett a terrorizmus ellen, most azonban nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, amit ilyen hatáskörrel akarnak felruházni - érvelt.

A miniszterelnök migrációról "papol", miközben kiderül, hogy a "szír diktátor közeli embereinek" vagy az orosz titkosszolgálatokhoz közel állóknak adnak letelepedési engedélyt.

Ezalatt kevés szó esik az ország valódi és súlyos problémáiról, arról, hogy 4325 pedagógus hiányzik a közoktatásból, nyáron komplett kórházi osztályok szűntek meg, 1800 orvos hiányzik a rendszerből, 1600 településen nincs elérhető háziorvos - fogalmazott. Mindeközben magyar fiatalok százezrei készülnek elhagyni azt az országot, ahol Európa legalacsonyabb béreit fizetik - mondta. Nem a multik, hanem az ott dolgozó munkavállalók szövetségesének kell lenni, vissza kell nekik adni a jogot, hogy maguk harcoljanak meg a béremelésekért - szögezte le Tóth Bertalan.

LMP: a kormány arra használja a migráció problémáját, hogy elfedje a valóságot

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormányfő által a migráció kérdésében elindított vita egy valós problémán alapuló álvita, amit arra használnak, hogy elfedjék a valóságot.

Keresztes László Lóránt a miniszterelnök felszólalására reagálva azt mondta: Orbán Viktor nem abban érdekelt, hogy a migrációs krízis megoldódjon, hanem abban, hogy ezt egy kampányeszközként használja annak érdekében, hogy elfedje a "kritikus magyar valóságot".

Vitatkozott Orbán Viktor azon érvelésével, hogy a migrációpárti és azt ellenző erők küzdelme Európa jövőjének tétje.

Szerinte uniós szinten nem volt valós, őszinte vita a migrációs krízis okainak feltárásáról, és a magyar miniszterelnök is azon európai politikusok táborát erősíti, akik nem tettek le érdemi javaslatokat az ügyben.

A magyar gazdaság és társadalom helyzetéről szólva hangsúlyozta: több százezer fiatal kényszerült elvándorolni Magyarországról, amire a kormány egyik tagja csak annyit válaszolt, hogy ezzel nincs probléma, hiszen nyelvet tanulnak és a munkatapasztalatot szereznek.

Hozzátette: a kormány nem mer szembenézni azzal problémával, hogy az anyaországi magyar gyerekek egyre nagyobb százaléka külföldön születik, nem beszélnek a vidék és a reményvesztett kis falvak helyzetéről, és arról, hogy alapvető rendszerek "recsegnek-ropognak".

Megjegyezte: ezekről nincs vita és nem tudja megítélni, hogy a kormányfő mennyire szembesül a valós problémákkal.

A Sargentini-jelentéssel kapcsolatban Keresztes László Lóránt azt mondta: az LMP nem támogatta a jelentést, mert nem tartja megengedhetőnek, hogy egy kormány hibája miatt egy országot büntessenek.

A kormányfő gazdasági helyzetértékelésére úgy reagált: a kormány nem a magyar modellt, hanem egy neoliberális gazdaságpolitikát folytat, amely az olcsó és kiszolgáltatott munkavállalókra alapoz.

Harrach: a Sargentini-jelentés következményei Magyarországot sújtják majd

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint a Sargentini-jelentés következményei egyértelműen Magyarországot sújtják majd.

Harrach Péter a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva az Országgyűlésben kiemelte: a jelentésben egyrészt megoldott problémák, másrészt szép számmal valótlanságok szerepelnek, s azt egy eljárásjogi ügyeskedés segítségével vitték át. Mit szólna a magyar parlament, ha hasonló intézkedéseket vezetnének be? - tette fel a kérdést, utalva arra, hogy a jelentés megszavazásakor a tartózkodó szavazatokat nem vették figyelembe. Ez egy nyilvánvaló politikai szándék volt azok részéről, akik ezt a jelentést megfogalmazták és keresztül vitték.

A legsúlyosabb ugyanakkor, hogy nemcsak nemzetközi szervezetek, hanem magyarok is közreműködtek elfogadásában, ezt maga a jelentés sorolja fel.

Súlyos cselekedet a megszavazása - értékelt a KDNP-s politikus, s ismét hazaárulásnak minősítette ezt a lépést. Egyúttal jelezte: nehéz időszak áll Magyarország előtt, mert ezt a harcot meg kell vívni.

Kitért Gyurcsány Ferencnek a Demokratikus Koalíció elnökének felszólalására is, és azt mondta: nem osztja a jobbikos hozzászóló véleményét, aki szóvá tette jelentését. Szerinte így elestek volna egy műélvezettől, amit "a nemzet nagykomédiása" produkált. Emlékeztetett arra is, hogy néhány éve ezen a napon került nyilvánosságra az őszödi beszéd.

A többi ellenzék felszólalást sok esetben a durvaság jellemzett, ami értékelése szerint nem méltó a magyar parlamenthez, még ha az érintettek frusztrációjára utal is. Ezen uralkodni kellene - jegyezte meg Harrach Péter.

A KDNP frakcióvezetője beszélt arról is, hogy Magyarország egy új korszak előtt áll, amit az eddigieket meghaladó fejlődés és változás jellemez, és ez nem pártpolitikai, hanem nemzetpolitikai kérdés.

Fidesz: Gyurcsány nyerte az ellenzéki gyűlölködés versenyét

Visszautasította a DK elnökének sértő és gyalázkodó felszólalását a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint Gyurcsány Ferenc nyerte az ellenzéki gyűlölködési versenyt. Kocsis Máté úgy fogalmazott: az ellenzéki pártvezetőnek nincs morális alapja szólásra emelkedni az Országgyűlésben.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: személyiség- és szerepzavara a magát korábban Magyarország megváltójának gondoló Gyurcsány Ferencnek van, aki "saját gondolataitól megrészegülve az ellenzék régi-új vezérének szerepében képzelte magát".

Szerinte az egykori kormányfőnek a kormány bevándorlás-politikájával van baja, "mert ön gyűlöli a magyarokat". Kifogásolta azt is, hogy a DK elnöke évek óta a határon túli magyarok ellen buzdít, miközben aláírást gyűjtött az uniós bevándorlási kvóta mellett.

Az antiszemitizmust érintő vádakra válaszul rámutatott: Gyurcsány Ferenc él egy egykori zsidó család elkobzott villájában, de emlékeztetett arra is, hogy éppen hétfőn van az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 12. évfordulója, amelyben Gyurcsány Ferenc elismerte korábbi hazugságait.

A jogállamiságra vonatkozó kijelentésekre válaszul felidézte: a DK vezetője volt a kormányfő akkor, amikor lovasrohamot vezényeltek a magyarok ellen, szemeket lövettek ki és nőket vertek a főváros utcáin.

"Az ön kormányzása alatt neonáci csoportok gyűléseket tarthattak a Hősök terén" - fogalmazott válaszul a kisebbségi jogokra vonatkozó felvetésekre -, és akkor történtek a romagyilkosságok is.

Maga beszél korrupcióról? - tette fel a kérdést, rámutatva: Gyurcsány Ferenc kormányzása idején az akkori kormányfő cége olcsóbban kapott áramot a Magyar Villamos Művektől. Eközben az egykori miniszterelnök eladósította a magyarokat, százezreket tett munkanélkülivé, és sosem hitt abban, amelyben a jelenlegi kormányoldal: a keresztény kultúra védelmében.

Kocsis Máté egyetértett Gyöngyösi Márton (Jobbik) megállapításaival, szomorúnak nevezte ugyanakkor azt, hogy a Jobbik nemrég választási együttműködést kötött a DK-val a főváros XV. kerületében.

Felszólalása végén azt ajánlotta Gyurcsány Ferencnek: mérgező gondolatait inkább egy "politikai detoxikálóban legyen kedves kezelni".0

hírek innen, onnan

Luxusautót faragtak a legnagyobb melós Toyotából

Észak-Amerikában nagy hagyománya van a prémium kivitelű pickupoknak. Ezek rendszerint már nevükben is a cowboyromantika előtt tisztelegnek,...

Mintha két különböző világban élnének a lengyelek és a magyarok, amikor Oroszországról van szó

Az amerikai Pew Research Center kutatóintézet felmérése alapján úgy tűnik, a szankciós plakátok működnek: a magyarok közel fele...

Félelmetes számokat mutatott a TV2 - olyan történt vasárnap, amilyet régen láttak

A 39. hét nézettségi adataiban meglepetés nem született, azonban egy álomhatárt áttörtek.

Karácsonyék 506 milliója és a 30x30x30-as dobozok: Fidesz: ᕙง Karácsony: Mindenki:

A Rogán Antal irányítása alá tartozó titkosszolgálat jelentése után egymást követik a feljelentések a Karácsony Gergelyhez köthető...

Karácsony Gergely milliós prémiumokat adott a BKK és a BKV vezetőinek, miközben az önkormányzat rossz anyagi helyzetéről beszél

A főváros azzal védekezik: az érintett szervezetek vezetőinek alapbére csak a fele a MÁV-os vezetőkéinek, de a budapesti cégvezetők...

Orbán Viktor sajtófőnöke szerint ostobaság, hogy nézőket vesznek a miniszterelnök TikTok-videóihoz

Néhol nagyon furcsán változnak a megtekintések, de a jelek szerint nincs semmi látnivaló.  (Belföld)

Milliókat bukhat, aki így vásárolt most lakást: mégis az döntött jól, aki kivárt?

Közzétették a legfrissebb, nem-pénzügyi vállalatokkal kötött hitel- és betétszerződések forgalmi és árazási jegybanki adatokat.

Erre senki sem gondolt - Meghan Markle teljesen új útra léphet

Komoly pozícióhoz juthat az egykori sorozatszínész.

Fotón a pillanat, amikor Marco Rossi magyar állampolgár lett

A magyar válogatott szövetségi kapitánya letette az állampolgári esküjét kedden délután.

Békülne az amerikaiakkal a Pénzügyminisztérium

Magyarország nyitott egy új magyar-amerikai megállapodásra a kettős adóztatás elkerüléséről.

0

Sport

Újabb fordulat jöhet a Szoboszlaiéktól elvett szabályos gól ügyében

Példátlan döntés születhet kedden a döbbenetes bírói hiba után.

A világbajnokság miatt kihagyja a hétéves kisfia temetését az olimpiai bajnok sportoló

Szörnyű tragédia érte, de ő a pályán akar gyászolni.

Politikai botrányba fulladt Karim Benzemáék BL-meccse

Elképesztő felvétel készült a mérkőzést váró dühödt szurkolókról.

Marco Rossi magyar állampolgár lesz

Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében teszi le az esküt.

Katasztrófa fenyegeti a Real Madrid BL-meccsét

Könnyen lehet, hogy elhalasztják a találkozót.

Szóhoz sem jut a 16 éves magyar: olimpiai kvótát szerzett Párizsra

A vb-n Mészáros Krisztofer után Czifra Bettina biztosította részvételét, illetve lett még egy női indulási jog is.

Fontos szabályváltozás jöhet Angliában a Liverpoollal történtek miatt

A játékvezető-testület állítólag kész nyilvánosságra hozni a szombati kommunikáció hangfelvételét.

Több nagy visszatérő is van Marco Rossi keretében

Októberben Szerbia és Litvánia ellen játszik Eb-selejtezőt a magyar válogatott.

Leipzig: hamarosan eldőlhet Orbán sorsa

Willi Orbán 2015 óta futballozik az RB Leipzig együttesében. A 42-szeres magyar válogatott védő mostani kontraktusa 2025 nyarán jár le […] A Leipzig: hamarosan eldőlhet Orbán sorsa bejegyzés először nb1.hu-én jele

Révész Attila olyan hírt jelentett be, ami megváltoztathatja a Kisvárda szezonját

A csapat edzője nemrég arról beszélt, hogy kicsinálja a Kisvárda csapatát, hogy minden meccsét idegenben játssza.

A hétperces hosszabbítás végén jött a győztes gól

A vendég Celta Vigo vezetést szerzett ugyan, de a Las Palmas a hajrában kétszer is betalált.

0

Bulvár

Máris ultimátumot kapott Robert Fico

Uniós pártcsaládja kizárhatja a Smert, ha nem változtat Ukrajnával kapcsolatos álláspontján.

Tóth Gabit széttett lábakkal fotózták, végleg oda az énekesnő szűzies imázsa?

Dögös fotó került elő az énekesnőről, ha nem tudnánk, hogy ő az rá sem ismernénk.

Újabb autókat, hajót, és repülőt is talált az ügyészség Schadl Györgynél

A koronatanú meghallgatásával indult újra Schadl György volt végrehajtó elnök és Völner Pál volt fideszes államtitkár pere a nyári ítélkezési szünet után.

Nagy bejelentést tett Zelenszkij az amerikai döntés után

A háborús szankciók részeként október másodikától Bulgária, harmadikától Norvégia sem enged át orosz rendszámú autókat a határon. Háborús hírek.

Botrány a magyar tévécsatornán: káromkodásba fulladt az élő adás, a műsorvezető nem tudta visszafogni vendégét

Élő adásban káromkodott a stúdió vendége, a műsorvezető nem tudta, mit tegyen.

Eltitkolták a magyarok elől? Az iskolában sosem hallhattál történelmünk brutális eseményeiről, a mágus-perekrő...

A XIII. század a középkori magyar történelem egyik legjobban dokumentált korszakának számít, ám míg a tatárjárásról vagy az Aranybulláról mindenki tanult az iskolában, addig az abban az időben lezajlott mágus-p

Lekapcsoltak egy szervkereskedő hálózatot, 44 millió forintért adták a vese darabját

Már több mint 300 illegálisan eltávolított veséről tudnak a hatóságok.

Miért adjunk borravalót, ha szervizdíj is van a számlán?

A borravaló alapvetően a legegyszerűbb dolgok közé tartozik, hiszen az ajánlott mennyisége hazánkban 10-15 százalék körül mozog, és többnyire akkor adjuk, ha elégedettek vagyunk az adott szolgáltatás minőségéve

Tíz éve történt, hogy David Attenborough stábja hagyott éhen halni egy kiselefántot Afrikában

Természetfilmeket nemcsak azért kihívás forgatni, mert a főszereplők nemigen tűrik az ember közelségét, de azért is, mert olykor igen komoly dilemmákkal találkozhat az ember. Sir David Attenborough erről is tudna mes

5 növény, amit a kertészek szerint soha ne ültess a kertedbe

Gyorsan nőnek, és mutatósak, emiatt sokan szívesen választják őket – a kertészek szerint azonban éppen a gyors növekedésük az, ami vissza kellene hogy tartson attól, hogy ezeket az invazív növényeket a kertedbe

Most érdemes figyelni a frontról érkező híreket - kezd látható eredményeket hozni az ukránok taktikája

Véres kudarc az ukrán ellentámadás? Ha a térképet nézzük, lehet. De nagyon úgy tűnik, hogy vészesen fogyóban vannak az orosz tartalékok, miközben az ukránok friss egységeket vonultatnak fel az egyik fontos frontsza

0